Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Από την επομένη της εκλογής μου θα κάνω τη ΝΔ πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα

Μεϊμαράκης (ΝΔ): Από την επομένη της εκλογής μου θα κάνω τη ΝΔ πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής
«Ολοι είμαστε στρατιώτες της Παράταξης, στην προσπάθειά μας να κάνουμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη και δυνατή», δηλώσει σε συνέντευξή του στη Real News ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αγνοήσω κανέναν στη ΝΔ, καθώς και ότι στόχος του είναι η διεύρυνση της ΝΔ κι όχι η συρρίκνωσή της.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «στις 10 Ιανουαρίου οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν εκείνον που θεωρούν ότι μπορεί  να κάνει τη Νέα Δημοκρατία και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη».
Επαναλαμβάνει ότι «για να βγούμε όσο το δυνατόν συντομότερα ως χώρα από την κρίση και για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, σε όλους τους τομείς.
Στην οικονομία, στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στη λειτουργία του Κράτους, στη φορολογία.
Μόνον έτσι θα φέρουμε επενδύσεις και θα δημιουργηθούν δουλειές».
Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «οι αναγκαίες αυτές μεταρρυθμίσεις όμως χρειάζεται να έχουν εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, δηλ. να υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει ότι «είναι ένα κοινοβουλευτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας», ο οποίος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ακόμη και αν δεν ήταν γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει ένα κόμμα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς , με αξιοκρατία κι επιβράβευση της προσφοράς.
Σε ερώτηση για το εάν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Tζιτζικώστας θα έχουν διακριτούς ρόλους στο κόμμα, απαντά πως «όλοι είμαστε στρατιώτες της Παράταξης, στην προσπάθειά μας να κάνουμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη και δυνατή».
Για το ενδεχόμενο μιας διεύρυνσης με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει ότι «είμαστε σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα, στο οποίο χωρούν όλοι οι δημοκράτες και αποκλείονται όσοι ανήκουν στα άκρα», ενώ για το ασφαλιστικό δηλώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ομόφωνα ότι θα καταψηφίσει κάθε περικοπή συντάξεων».
Ακόμη, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει έτοιμη να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες απέναντι στη χώρα και τους πολίτες», ενώ από την επομένη της εκλογής του τονίζει ότι θα ξεκινήσει «τη νέα προσπάθεια, για να καταστήσω μαζί με όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την παράταξή μας ξανά πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα .
Στόχος μας είναι οι κοινωνικές συμμαχίες και η διεύρυνση της επιρροής μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε το τρίπτυχο: Ανανέωση, Αξιοκρατία, Δημοκρατικές Διαδικασίες».
Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση αναστρέφεται αν υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής, ενώ υπογραμμίζει ότι «Οικουμενική κυβέρνηση δεν προτείνει κανεις και η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να συμμετάσχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης