Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Η απόκλιση στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών είναι καθοριστική για τις ισοτιμίες των G10 το 2016

Credit Agricole: Η απόκλιση στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών είναι καθοριστική για τις ισοτιμίες των G10 το 2016
Η Credit Agricole εκτιμά ότι τόσο το δολάριο, όσο και η στερλίνα, θα αναρριχηθούν στο ισχυρότερο επίπεδό τους εντός του 2016
Βασική κινητήρια δύναμη διαμόρφωσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών των δέκα ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη το 2016 θα αποτελέσει η απόκλιση της νομισματικής πολιτικής που ακολουθούν οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο.
Αυτά αναφέρει σε ανάλυσή της η γαλλική τράπεζα Credit Agricole, σύμφωνα με την οποία τα αρκούντως ισχυρά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των οικονομιών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιτρέψουν στις κεντρικές τους τράπεζες - Federal Reserve και Bank of England, αντίστοιχα - να «ανεχθούν» κάποια περαιτέρω ανατίμηση των νομισμάτων τους (δολάριο και βρετανική στερλίνα) εν σχέσει με το ευρώ, το ελβετικό φράγκο και το ιαπωνικό γιέν.
Μάλιστα, η Credit Agricole εκτιμά ότι τόσο το δολάριο, όσο και η στερλίνα, θα αναρριχηθούν στο ισχυρότερο επίπεδό τους εντός του 2016.
Το δολάριο θα το επιτύχει προς το τέλος του 2016, αφού έχουν προηγηθεί νέες αυξήσεις παρεμβατικών επιτοκίων από τη Fed.
Όμως, η στερλίνα θα ενισχυθεί έως το μέσον του 2016, αλλά προβλέπεται ότι θα αρχίσει να εξασθενεί στο δεύτερο εξάμηνο λόγω του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Credit Agricole προβλέπει ότι το ευρώ θα αρχίσει να ανακάμπτει από το τέλος του 2016 και κατά τη διάρκεια του 2017.
Οι επίμονες τάσεις αποπληθωρισμού στην Ελβετία και στην Ιαπωνία, καθώς και η «σημαντική υπερτίμηση» του ελβετικού φράγκου, αναμένεται να οδηγήσουν σε απώλειες έναντι του δολαρίου ΗΠΑ τόσο του ιαπωνικού γιέν, όσο και του ελβετικού φράγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης