Τελευταία Νέα
Διεθνή

Europa Press: Τα 10 γεγονότα που σημάδεψαν το 2015 – Στη 1η θέση οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στη 2η θέση η Ελλάδα

Europa Press: Τα 10 γεγονότα που σημάδεψαν το 2015 – Στη 1η θέση οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στη 2η θέση η Ελλάδα
Στην τρίτη θέση είναι η πτώση του αεροσκάφους της Germanwings με 150 επιβάτες στις γαλλικές Άλπεις
Το 2015 υπήρξε ένα έτος που σημαδεύθηκε από σημαντικές τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά επίσης και σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως ο καταστρεπτικός σεισμός στο Νεπάλ ή πιο πρόσφατα η μαζική άφιξη στις ακτές της Ευρώπης χιλιάδων ανθρώπων από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές.
Σύμφωνα με το ισπανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Europa Press, στα δέκα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν το έτος που φεύγει, πρώτες έρχονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τόσο στο περιοδικό «Charlie Hebdo», στις 7 Ιανουαρίου, αλλά και αργότερα στις 13 Νοεμβρίου, με 130 άτομα να χάνουν τη ζωή τους.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, σε ένα έτος που οι Έλληνες κλήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες τρεις φορές.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πτώση του αεροσκάφους της Germanwings με 150 επιβάτες στις γαλλικές Άλπεις, μια πράξη που αποδόθηκε στον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους ο οποίος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.
Την πεντάδα συμπληρώνουν ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη με 6.000 θανάτους και η ιστορική συνάντηση του αμερικανού προέδρου, Barack Obama με τον πρόεδρο της Κούβας, Raul Castro.
Ακολουθούν ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 8.900 άτομα, η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, η προσφυγική κρίση, ο πόλεμος στη Συρία και τέλος, η νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές σε Αργεντινή και Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης