Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Αισθάνομαι ότι θα είμαι πρόεδρος της ΝΔ – Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού με κατηγορεί για βαρονίες

Μεϊμαράκης: Αισθάνομαι ότι θα είμαι πρόεδρος της ΝΔ – Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού με κατηγορεί για βαρονίες
«Είμαι ο κ. Μεϊμαράκης, όχι ο κ. Καραμανλής και ο Κυριάκος είναι ο κ. Μητσοτάκης, γιος του πρώην πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ
«Αισθάνομαι ότι θα είμαι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ», ανέφερε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας, εντούτοις, ότι το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό και δεν λειτουργεί θεωρώντας ότι είναι φαβορί.
«Δεν έχω αλαζονεία», είπε συγκεκριμένα και υπογράμμισε ότι παρά τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση το αποτέλεσμα του α’ γύρου, «το αποτέλεσμα του β’ γύρου παραμένει ανοιχτό».
Διευκρινίζοντας τόνισε πως «το αποτέλεσμα αυτό δεν αλλάζει εύκολα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και να αναστραφεί».
Κληθείς να σχολιάσει την ανοιχτή στήριξη του Α. Γεωργιάδη, αλλά και τη διαφαινόμενη στήριξη του Απ. Τζιτζικώστα στον ανθυποψήφιό του, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι είναι «δικαίωμα του καθενός να στηρίξει όποιον θέλει», αφήνοντας, ωστόσο, αιχμές, καθώς ο ίδιος «δεν κάνει συναλλαγές ενόψει του β’ γύρου».
«Εγώ απευθύνομαι στις 400 χιλ. πολιτών που ψήφισαν και τους καλώ να έρθουν να ψηφίσουν ξανά και να με στηρίξουν με την ψήφο τους», είπε στη συνέχεια.
Ως προς τη συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο υποψήφιος ανέφερε: «Δεν εξεπλάγην από τη συμμετοχή, περίμενα και περισσότερους», ενώ σχολίασε ότι «θα ψήφιζαν πολλοί περισσότεροι στις εκλογές της ΝΔ, αλλά δεν είχαμε την τεχνική υποδομή για να τους εξυπηρετήσουμε».
Μάλιστα επεσήμανε πως «όσοι ευαγγελίζονται το νέο και την τεχνολογία ψήφισαν τελικά για τα φαξ, ενώ πιθανόν να άλλαζε και το αποτέλεσμα».
Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε και την ενόχλησή του, διότι όπως είπαν κάποιο, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζουν ότι δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση.
«Επικοινώνησα με το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη και τους είπα ότι υπάρχει πρόταση εκ μέρους μου», ανέφερε.
Ερωτηθείς σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο υπερψηφίστηκε χθες (22/12) απόντος του ίδιου από τη Βουλή, ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές ότι έλειψε από τη Βουλή λόγω προσωπικού προβλήματος και επανέλαβε ότι θα ψήφιζε την Σύμφωνο.
«Έχει γραφτεί εδώ και καιρό ότι θα ψήφιζα το Σύμφωνο Συμβίωσης», ανέφερε ο ίδιος.
Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική κατά του ανθυποψηφίου, διότι όπως είπε του κάνει μάθημα «αυτός που απείχε από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
«Από το 2009 έως σήμερα δεν ανακατεύτηκα με τα κομματικά», είπε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν στην ηγετική ομάδα του κόμματος».
Μάλιστα πρόσθεσε πως δεν είχε ψηφίσει τον κ. Παπαμιμίκο, ούτε φέρει ευθύνη για το μπάχαλο των εκλογών.
Ως προς το ζήτημα της «ανανέωσης», που αποτελεί σύνθημα του Κυρ. Μητσοτάκη, υπογράμμισε ότι «η ανανέωση δεν είναι ίδιον των νέων ανθρώπων», χαρακτηρίζοντας «ρατσιστικό τεχνικό δίλημμα» το εν λόγω θέμα.
«Με Μεϊμαράκη δεν θα υπάρχει στασιμότητα, αλλά ανανέωση», είπε ακόμα, θέτοντας ως ζητούμενο «το άνοιγμα προς όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις».
Πρέπει να ανανεώσουμε τις δομές και τις προτάσεις μας, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «μεταρρυθμίσεις δεν είναι οι απολύσεις στο δημόσιο ή το κλείσιμο των φορέων».
«Δεν είναι μεταρρύθμιση η απόλυση των καθαριστριών», συμπλήρωσε με νόημα.
Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα στήριζε εμένα για υποψήφιο εάν δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι πιστεύω», ενώ είπε: «Είμαι ο κ. Μεϊμαράκης, όχι ο κ. Καραμανλής και ο Κυριάκος είναι ο κ. Μητσοτάκης, γιος του πρώην πρωθυπουργού».
Σχολιάζοντας το ζήτημα που ανέκυψε με τον πρώην πρωθυπουργό του Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε «μακάρι να με στηρίξει και ο κ. Σαμαράς, δεν έχω κανένα πρόβλημα».
«Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού με κατηγορεί για βαρονίες», σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε: «Εγώ ανέβηκα σκαλί-σκαλί τα τελευταία 26 χρόνια».
Υπηρέτησα τις αρχές μου με τον οποιονδήποτε πρόεδρο, σχολίασε ακόμα.
Ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε πως δεν προτίθεται να κάνει debate με τον Κυρ. Μητσοτάκη, όσο ο τελευταίος τον προσβάλει, καθώς κάνει ζημιά στο κόμμα.
Επανερχόμενος σε πιο ήπιους τόνους επεσήμανε ότι θέλει μια ΝΔ χωρίς τεχνητές διαμάχες, ενώ κάλεσε τον συνυποψήφιό του να κρατήσουν ένα ήθος.
Τέλος, υποστήριξε πως «το 28% των εκλογών αποτελεί εφαλτήριο και μπορώ να το κάνω 38%», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει θέμα ενότητας της παράταξης και κανένας δεν μένει με το ζόρι».
«Άλλο τα πρόσωπα, άλλο η ενότητα που είναι δεδομένη», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης