Χαιρετίζει την άρση των capital controls στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο ΣΜΕΧΑ – Πρώτο βήμα για επιστροφή στην ομαλότητα

Χαιρετίζει την άρση των capital controls στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο ΣΜΕΧΑ – Πρώτο βήμα για επιστροφή στην ομαλότητα
Αποκαθίστανται οι στρεβλώσεις που είχε δημιουργήσει ο αποκλεισμός των Ελλήνων επενδυτών, αναφέρει ο ΣΜΕΧΑ
Την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την άρση κεφαλαιακών περιορισμών για τη διενέργεια συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Χρηματιστών (ΣΜΕΧΑ), με σχετική ανακοίνωσή του.
Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση του δίκαιου αιτήματος του.
Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, είχε εξαρχής ταχθεί υπέρ της επαναλειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου χωρίς κανενός είδους περιορισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των επενδυτών στο Χ.Α., όπως εξάλλου επιβάλλεται από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, η αποτελεσματική και διαφανής διαμόρφωση των τιμών των μετοχών, η αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στο σύνολο της.
Είχε επισημάνει, δε, τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε η επιβολή των περιορισμών τόσο στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου όσο και στην γενικότερη εικόνα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς.
«Στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα συνεχείς επικοινωνίες και συναντήσεις με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να παρουσιάσουμε το πάγιο αίτημα μας όσον αφορά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ.
«Θεωρούμε ότι η απελευθέρωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από το καθεστώς των κεφαλαιακών περιορισμών, αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιστροφή της ελληνικής κεφαλαιαγοράς σε συνθήκες ομαλότητας, αποκαθιστώντας τις στρεβλώσεις που είχε δημιουργήσει ο αποκλεισμός των Ελλήνων επενδυτών, ενώ παράλληλα αναμένεται να συμβάλει ενεργά στην αποκατάσταση του ρόλου Χρηματιστηρίου ως εργαλείου ανάπτυξης και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS