Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ο Draghi απογοήτευσε τις αγορές – Γιατί δίστασε να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα

Morgan Stanley: Ο Draghi απογοήτευσε τις αγορές – Γιατί δίστασε να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα
Ο Draghi υποστήριξε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ικανά να βοηθήσουν την Ευρωζώνη να πετύχει τους στόχους της όσον αφορά την ανάπτυξη και την αύξηση του πληθωρισμού
O Draghi απογοήτευσε τις αγορές καθώς τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΚΤ για τη ποσοτική χαλάρωση δεν θεωρούνται αρκετά, σχολιάζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.
O διοικητής της ΕΚΤ ανακοίνωσε τη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο -0,30%, κατά 10 μονάδες βάσης και την επέκταση του QE μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ωστόσο δεν ανακοίνωσε αύξηση των μηνιαίων αγορών, ούτε έδωσε σήμα για μια τέτοια απόφαση στο μέλλον ή για περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων.
Οι αποφάσεις για επανεπένδυση των τίτλων και το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα και τίτλοι που εκδίδουν οι τοπικές αρχές, δεν ήταν αρκετές για να ικανοποιήσουν τις αγορές, σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Γιατί όμως δίστασε ο Draghi και δεν προχώρησε σε πιο επιθετικές κινήσεις;
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η ΕΚΤ εμφανίστηκε σχετικά πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
Ο Draghi υποστήριξε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ικανά να βοηθήσουν την Ευρωζώνη να πετύχει τους στόχους της όσον αφορά την ανάπτυξη και την αύξηση του πληθωρισμού.
Εν ολίγοις, μόνο αν υπάρξει επιδείνωση, η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη λήψη επιπλέον μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης