Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στην Πορτογαλία - Ο πρόεδρος Silva όρισε πρωθυπουργό τον ηγέτη των Σοσιαλιστών, Antonio Costa

Tέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στην Πορτογαλία - Ο πρόεδρος Silva όρισε πρωθυπουργό τον ηγέτη των Σοσιαλιστών, Antonio Costa
Προηγουμένως ο Silva είχε ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από τον Costa ότι τόσο αυτός όσο και οι κοινοβουλευτικοί του εταίροι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις της Λισαβόνας στους κανόνες της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό
Τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο που είχε βρεθεί εδώ και εβδομάδες μπαίνει στην Πορτογαλία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Cavaco Silva, όρισε σήμερα, Τρίτη, πρωθυπουργό τον ηγέτη των Σοσιαλιστών, Antonio Costa.
Έτσι, θα σχηματιστεί η πρώτη σοσιαλιστική κυβέρνηση, η οποία θα στηριχθεί στο Κοινοβούλιο από τα κόμματα της άκρας αριστεράς.
Προηγουμένως, ωστόσο, ο πορτογάλος πρόεδρος Silva είχε ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από τον Costa ότι τόσο αυτός όσο και οι κοινοβουλευτικοί του εταίροι θα σεβαστούν τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της Λισαβόνας στους κανόνες της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό.
Στην ανακοίνωση της προεδρίας της Πορτογαλίας επισημαίνεται ότι η απάντηση του Costa στο αίτημα αυτό έγινε πριν από τον ορισμό του ως πρωθυπουργού.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η συνέχιση μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον της Πορτογαλίας, καθώς θα προκαλούσε περαιτέρω πολιτική αβεβαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης