Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι διότι το ζήτησε ο Σαμαράς και όχι επειδή φέρω ευθύνη για ό,τι συνέβη

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι διότι το ζήτησε ο Σαμαράς και όχι επειδή φέρω ευθύνη για ό,τι συνέβη
«Ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει το ήθος που αρμόζει απέναντι στους συνυποψηφίους του», υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης
«Παραιτούμαι διότι το ζήτησε ο κ. Σαμαράς και όχι επειδή φέρω ευθύνη για ό,τι συνέβη», σημείωσε από την τηλεόραση του STAR, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «ο κ. Σαμαράς με πρότεινε για τη θέση του προέδρου, στην οποία με εξέλεξε η ΝΔ», ωστόσο «εφόσον αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου θα πρέπει να παραιτηθώ».
«Αν δεν πάρει δημόσια θέση ο κ. Σαμαράς θα παραιτηθώ και θα προτείνων τον κ. Πλακιωτάκη για τη θέση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ και για όσο διάστημα χρειαστεί», ανέφερε στη συνέχεια.
Ωστόσο, επεσήμανε πως εφόσον ο κ. Σαμαράς ανανεώσει την εμπιστοσύνη του, τότε δεν θα παραιτηθεί.
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ σε μια δύσκολη ώρα και όταν κανείς άλλος δεν ήθελε αυτή την ευθύνη.
Πιο συγκεκριμένα, «ο κ. Σαμαράς αποχώρησε οικειοθελώς το βράδυ του δημοψηφίσματος και ενώ το κόμμα είχα πέσει στο 15%.
Ανέλαβα εις γνώση της διάλυσης του κόμματος την προσπάθεια στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως προσπάθησε να πείσει ότι το πρόβλημα είναι τεχνικό και ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν», καθώς «την ώρα που το καράβι βουλιάζει κοιτάς πώς να σώσεις τον κόσμο και να στρέψεις το καράβι στη σωστή πορεία».
«Έπρεπε οι συνυποψήφιοι θα βρουν ευκαιρία για προσωπικές επιθέσεις;», διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, καθιστώντας σαφές πως «η ενότητα φαίνεται την ώρα που πρέπει, τη δύσκολη ώρα».
Θεωρώ ότι το πρόβλημα ήταν τεχνικό και χωρίς δόλο, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «όμως οι συμπτώσεις είναι πολλές».
Επιπλέον σχολίασε «γιατί να βάλω εμπόδια στον εαυτό μου, την ώρα που έχω μια καλή εικόνα και κερδίζω;».
Ακόμα και αν είχαν γίνει εκλογές την Κυριακή στη ΝΔ δεν θα ήταν όλα ρόδινα, σχολίασε, ενώ συνέχισε πως «από τον Σεπτέμβριο είχα πει ότι δεν εμπιστεύομαι τον Παπαμιμίκο».
Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «χυδαίες» τις επιθέσεις του Απ. Τζιτζικώστα στο πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει το ήθος που αρμόζει απέναντι στους συνυποψηφίους του.
Ερωτηθείς για το αν φοβάται τη διάσπαση της ΝΔ ο ίδιος κατέστησε σαφές πως θα κάνει τα πάντα ώστε η ΝΔ να είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα.
«Θα κοιτάξουμε οι κεντροδεξιοί της ΝΔ να γίνουμε ξανά πλειοψηφία», είπε, ενώ νωρίτερα είχα αναφέρει πως η παρουσία της δεξιάς στη ΝΔ είναι μειοψηφική, προερχόμενη από το ΛΑΟΣ.
«Η κεντροδεξιά μπορούμε να συμβαδίσουμε με τη δεξιά», τόνισε.
Τέλος, σχολίασε πως «δεν μπορούμε να παρασυρόμαστε διαρκώς από ακρότητες και λαϊκισμούς» και ότι αν το κόμμα της κυβέρνησης πάρει σωστές αποφάσεις η ΝΔ θα τις στηρίξει.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα επεσήμανε: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πει ΌΧΙ σε κοινές περιπολίες με την Τουρκία η ΝΔ θα πει ΝΑΙ για να πάει κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ;».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης