Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕΦΕ αναζητώντας ημερομηνία και τεχνική εταιρεία για τη διεξαγωγή των εκλογών

ΝΔ: Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕΦΕ αναζητώντας ημερομηνία και τεχνική εταιρεία για τη διεξαγωγή των εκλογών
Παράλληλα, ο Β. Μεϊμαράκης καλεί τον Γ. Πλακιωτάκη «να προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες, κατά της εταιρείας Infosolutions»
(upd27) Την εταιρεία που θα αναλάβει να διενεργήσει αξιόπιστα τις εσωκομματικές εκλογές αλλά και την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης θα επιχειρήσει να αναζητήσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στις 17:00 η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, υπό τον Γ. Τραγάκη.
Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς όλοι στη ΝΔ αναγνωρίζουν ότι πρέπει οι εκλογές για το νέο πρόεδρο του κόμματος να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό αλλά παράλληλα ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και ομαλά, καθώς το κόμμα δεν θα καταφέρει να αντέξει ένα φιάσκο ανάλογο με αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΕΦΕ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με θυγατρική του ΟΤΕ προκειμένου να υποστηρίξει τεχνικά την εκλογική διαδικασία, την ώρα που οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών είναι η 13η Δεκεμβρίου.
Άλλωστε η 13η Δεκεμβρίου προβάλλει ως η τελευταία προθεσμία που έχει η ΝΔ προκειμένου να διεξάγει τις εκλογές της, καθώς είναι η μοναδική που δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί η εκλογική αναμέτρηση πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και σε κάθε περίπτωση πριν από το 2016, δεδομένου ότι όλοι απεύχονται το ενδεχόμενο να μείνει ανοιχτή και για το νέο έτος η εκλογική διαδικασία.

Παπαμιμίκος (ΝΔ): Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για το τι πήγε στραβά με τις εκλογές – Όλα ήταν εντάξει την παραμονή της κάλπης

Την θέση ότι το πρόβλημα που υπήρξε με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ την περασμένη Κυριακή ήταν τεχνικό διατύπωσε ο πρώην επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο ότι «δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για το τι έχει γίνει, όταν παίρναμε διαβεβαιώσεις μέχρι την παραμονή το βράδυ ότι όλα είναι εντάξει».
«Δεν θέλω να φανταστώ ούτε στο όνειρο μου ότι υπήρξε δάκτυλος από κάποιους να τιναχθεί στον αέρα αυτή η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παπαμιμίκος.
Όπως είπε, εκλογές με τον ίδιο τρόπο είχαν γίνει το 2007 από το ΠΑΣΟΚ, το 2009 από τη ΝΔ, το 2010 από την ΟΝΝΕΔ χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Τώρα που εξελίχθηκε η τεχνολογία, τι συνέβη» διερωτήθηκε ο κ.Παπαμιμίκος, ο οποίος υποστήριξε πως όλοι οι υποψήφιοι είχαν εκπρόσωπους τους και στην Τεχνική Επιτροπή των εκλογών.
«Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε την επιστολή με τις υποψίες του για τα τεχνικά προβλήματα στον κ. Μεϊμαράκη και όχι σε εμένα» είπε ο κ.Παπαμιμίκος, τονίζοντας ότι εδώ και καιρό δεν μιλάει με τον κ. Μεϊμαράκη.
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια ένταση στις σχέσεις μας.
Αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα τα ξαναβρούμε» είπε ο κ.Παπαμιμίκος.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ελέγχεται ούτε από συστήματα ούτε από μηχανισμούς και πως έχει δεχτεί τόνους λάσπης, υπογραμμίζοντας ότι ο μηχανισμός του κόμματος λειτουργούσε υπέρ άλλου υποψηφίου και όχι για τον Τζιτζικώστα.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Παράλληλα, νομικές κινήσεις κατά της Infosolutions ζητά ο Β. Μεϊμαράκης με επιστολή του στον Γ. Πλακιωτάκη, μετά την οξεία αντιπαράθεση των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ και τις αλληλοκατηγορίες για το φιάσκο με την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί πλέον να κάνει στροφή, να ρίξει τους τόνους και να κινηθεί συναινετικά και ενωτικά προς τις εσωκομματικές εκλογές, η ημερομηνία των οποίων ακόμα δεν έχει κλειδώσει.
Ως πιθανότερη ημερομηνία φαίνεται να προκρίνεται η 13η Δεκεμβρίου, με κάποιους να ζητούν διεξαγωγή των εκλογών το ταχύτερο δυνατό και άλλους να υπογραμμίζουν την ανάγκη για διεξαγωγή συνεδρίου.
Η παραίτηση του Μεϊμαράκη από υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, η αποχώρηση του Παπαμιμίκου από την προεδρία της ΚΕΦΕ αλλά και η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνέβαλαν ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στο εσωτερικό του κόμματος.

Δήλωση - βόμβα Παπαμιμίκου για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: Μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ
«Μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ» στις εσωκομματικές εκλογές – «φιάσκο» της ΝΔ την Κυριακή 22 Νεομβρίου.
Σε αυτή τη δήλωση – βόμβα προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, γραμματέας της παράταξης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αν υπήρχε σαμποτάζ ή αν υπήρχε τεχνικό πρόβλημα, γι’ αυτό και ζητάμε από τη δικαιοσύνη να αποφανθεί», ενώ ερωτηθείς σχετικά υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε την εταιρεία.
Ανέφερε δε ότι οι διαδικασίες επιλογής έγιναν νομότυπα, ενώ αποκάλυψε ότι την Τετάρτη το σύστημα δούλεψε κανονικά.
«Το Σάββατο στις 20.00 ενημερώθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο σαμποτάζ σε χθεσινές δηλώσεις της.

Σεβασμό στην ενότητα και τη σοβαρότητα της ΝΔ ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς
Ενότητα και σοβαρότητα από όλους ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κληθείς να σχολιάσει τα εσωτερικά της παράταξης, προσερχόμενος σε εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «για τα εσωτερικά μας δύο μόνο λέξεις που πρέπει να σεβαστούμε: Ενότητα και σοβαρότητα. Τίποτ' άλλο».
Αυτή ήταν η λιτή, αλλά ουσιώδης παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εξελίξεις.

Συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων της ΝΔ ζήτησε ο Απ. Τζιτζικώστας από τον Γ. Πλακιωτάκη
Να εισηγηθεί τη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων της ΝΔ ζήτησε από τον υπηρεσιακό πρόεδρο, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, εις εκ των υποψηφίων.
Ειδικότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος του ζήτησε να αναλάβει την πρωτοβουλία για αυτή τη συνάντηση έτσι ώστε «να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας στον κόσμο της ΝΔ και για να πέσουν οι τόνοι»
Επιπλέον, φέρεται να ζήτησε να συμφωνηθεί ένας κώδικας συμπεριφοράς και να συζητηθούν τρόποι διασφάλισης της εκλογικής διαδικασίας όπως προβλέπει το καταστατικό.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σχολιάζοντας την επιστολή του υποψηφίου προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μειμαράκη, ο οποίος ζητεί να κατατεθεί αγωγή και μήνυση από τη Ν.Δ. κατά της εταιρείας που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την απορία του γιατί ακόμα δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες , καθώς όπως είπε είχε καταθέσει ανάλογο αίτημα προς το κόμμα ήδη από την περασμένη Δευτέρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να πέσουν οι τόνοι στη ΝΔ – Πρώτο μέλημα να επιστρέψουν οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι
«Πρώτο μέλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι να επιστρέψουν οι ‘γαλάζιοι’ ψηφοφόροι» υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι «πώς θα δώσει μία ρεαλιστική πρόταση στην κοινωνία.
Να κάνουμε τη ΝΔ ξανά τη μεγάλη γαλάζια παράταξη».
Αναφερόμενος στην ένταση που δημιουργήθηκε μετά την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών την προηγούμενη Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να ξαναπέσουν οι τόνοι» ενώ παραδέχτηκε ότι «πάνω στην ένταση ειπώθηκαν κάποια πράγματα παραπάνω.
Αλλά οι προσωπικές αναφορές είναι χτύπημα κάτω από τη μέση».
Τέλος ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν είχα εικόνα για την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές.
Το κλίμα στην ΚΟ ήταν θετικό, γιατί θέλαμε να αποφορτιστεί η κατάσταση».

Κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη ξεκίνησε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης
Κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη ξεκίνησε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, συναντήθηκε με το γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.
«Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νομικές κινήσεις κατά της Infosolutions ζητά ο Β. Μεϊμαράκης με επιστολή του στον Γ. Πλακιωτάκη
Νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας Infosolutions, που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, ζητά ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με επιστολή του στον υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ειδικότερα, καλεί τον κ. Πλακιωτάκη «να προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες νομικές, αστικές και ποινικές, ενέργειες, κατά της εταιρείας «INFOSOLUTIONS, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ – ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ Ο.Ε.», για τη διασφάλιση και υπεράσπιση του κύρους, της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων του Κόμματος».
Σημειώνεται ότι η εταιρεία θεωρείται υπεύθυνη για το «φιάσκο» των εκλογών της Κυριακής 22 Νοεμβρίου, οι οποίες λόγω τεχνικού σφάλματος δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του κ. Μεϊμαράκη:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Μετά τα όσα συνέβησαν στις 22 Νοεμβρίου, ημέρα προγραμματισμένης διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οφείλουμε το Κόμμα μας να δράσει άμεσα, όπως έχω ήδη ανακοινώσει και να προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες νομικές, αστικές και ποινικές, ενέργειες, κατά της εταιρείας «INFOSOLUTIONS, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ – ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ Ο.Ε.», για τη διασφάλιση και υπεράσπιση του κύρους, της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων του Κόμματος.
Παράλληλα, κοινοποιώ την παρούσα και στους συνυποψήφιους μου, όπου εντός διημέρου, τους καλώ να εκφράσουν τη διαφωνία τους, εάν υπάρχει, άλλως θεωρείται αυτονόητο, ότι συμφωνούν».

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Η παραίτηση Μεϊμαράκη

«Για να αποκλιμακώσω την ένταση παραδίδω την έδρα μου.
Παραιτούμαι από υπηρεσιακός πρόεδρος.
Συνεχίζω με την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μεϊμαράκης.
Ο Β. Μεϊμαράκης τόνισε ότι για τον λόγο αυτό όρισε αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη, για να αναλάβει προσωρινά την ηγεσία του κόμματος μέχρι τις εκλογές της ΝΔ και διαβεβαίωσε ότι «θα τα συζητήσουμε όλα».
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εντάσεις ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι «αν θέλει κάποιος να αποχωρήσει δικαίωμά του», αλλά «δεν υπάρχει διάσπαση».
Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης κατήγγειλε ότι «σχηματοποιείται επίθεση στο πρόσωπό μου. Είναι χυδαία».

Πλακιωτάκης: Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι ανέξοδο – Να εξασφαλιστεί η ενότητα της ΝΔ
Αποδέχτηκε τα νέα του καθήκοντα ως μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη ενότητας στο κόμμα μετά τις τελευταίες εντάσεις, αλλά και τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη και Παπαμιμίκου.
«Αποδέχομαι με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη», είπε χαρακτηριστικά ανεβαίνοντας στο βήμα ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.
Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο σημειώνοντας πως «προέρχεται από ιστορικό στέλεχος της παράταξης με σημαντική προσφορά που δεν δίστασε να αναλάβει το κόμμα σε μια δύσκολη συγκυρία και να το κρατήσει όρθιο».
Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την Κυριακή ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του κόμματος και της εταιρείας, «ζήσαμε οργανωτικό φιάσκο που έπληξε την εικόνα της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ».
«Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι και να συμβάλουμε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας», τόνισε και καταλόγισε ευθύνες σε όλους.
«Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο.
Ζητώ αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας», επισήμανε και κάλεσε τους πάντες άλλα κυρίως τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους.

Γεωργιάδης στην ΚΟ: Να γίνει το debate των υποψηφίων – Να ξεκαθαριστεί το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ και συνδιάσκεψη του κόμματος ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πρέπει το debate μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων.
Καταλήγοντας ο Αδ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι κάθε υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το αν θα τασσόταν ποτέ υπέρ μίας συγκυβέρνησης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές το αργότερο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ
Να πέσουν οι τόνοι και να διεξαχθούν οι εκλογές το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
«Όσα συνέβησαν, δείχνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση, δημιουργική ανανέωση της ΝΔ.
Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα", ανέφερε και πρότεινε κώδικα δεοντολογίας με δύο άρθρα:
1ο) Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας.
2ο)Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.
«Από τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στόχο την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην ΝΔ», συνέχισε χαρακτηρίζοντας τη 13η Δεκεμβρίου ημέρα αναγέννησης, ανάτασης και ενότητας του κόμματος.
Είπε ακόμη ότι «είμαστε σε μία τεταμένη εποχή, σε μια πολύ τεταμένη περιοχή, η χώρα δοκιμάζεται, ένας ανίκανος πρωθυπουργός ζητά συναίνεση, δηλαδή συνενοχή σε έναν αδιέξοδο δρόμο».
Νωρίτερα, σύμφωνα με το «τιτίβισμα» του κ. Μητσοτάκη, στην τοποθέτησή του ζήτησε να πέσουν οι τόνοι, αλλά και να συμφωνήσουν οι τέσσερις υποψήφιοι σε έναν κώδικα δεοντολογίας.
Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν έκανε καμία προσωπική αναφορά, καθώς θεωρεί ότι απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι «πάνω από όλα η ενότητα».

Εσωκομματικές εκλογές άμεσα, ακόμα και στις 6 Δεκεμβρίου, ζητά ο Απ. Τζιτζικώστας (ΝΔ)
Να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου, ζήτησε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης.
Στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι πρέπει να συναντηθούν το συντομότερο και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους, ενώ «έδωσε το πράσινο φως» και με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές του ενός προς τον άλλο υποψήφιο.
O κ. Τζιτζικώστας δεν έθεσε θέμα ανάληψης της προσωρινής προεδρίας του κόμματος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη.
Νωρίτερα, προσερχόμενος στην ΚΟ του κόμματος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα πρέπει να κινηθεί συντεταγμένη απέναντι στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ σχολίασε και την κατάθεση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.
«Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυπώνει την καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα.
Με την ύφεση, τα ελλείμματα, την ανεργία που αυξάνει, τα μέτρα 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, τους νέους φόρους, τις περικοπές στις συντάξεις.
Η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό αυτό.
Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, ούτε θα γίνει το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να φύγει άμεσα και βέβαια δεν πρόκειται να φύγει από μόνος του.
Γι’ αυτό και πρέπει η Νέα Δημοκρατία ενωμένη να γυρίσει σελίδα» ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ προτείνει ο Ν. Δένδιας
Αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ πρότεινε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο βουλευτής της παράταξης, Νίκος Δένδιας.
Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας πρότεινε άνοιγμα των καταλόγων και επαναβεβαίωση-εγγραφή μελών (ΔΗΜΤΟ) έως τέλος Ιανουαρίου (αρ. 2-3 Κατ/κού).
Στη συνέχεια, η πρόταση του κ. Δένδια περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Προσυνεδριακού Διαλόγου (Ιανουάριος-Φεβρουάριος).
Αναλυτικότερα, πρότεινε τη συγκρότηση σε κάθε ΝΟΔΕ Ομάδων Εργασίας ανά τομέα κυβερνητικής πολιτικής, τη σύγκληση Περιφερειακών Συνδιασκέψεων, την υποβολή προτάσεων πολιτικών θέσεων και οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος, τη συμμετοχή επιστημονικών και παραγωγικών φορέων/ Διάλογος με την κοινωνία (Ιανουάριος), τη συγκρότηση Κεντρικών Ομάδων Εργασίας ανά τομέα κυβερνητικής πολιτικής για την κωδικοποίηση των υποβληθεισών προτάσεων (Φεβρουάριος).
Ο κ. Δένδιας πρότεινε την εκλογή συνέδρων (αρ.6 Κατ/κού) στο τέλος Φεβρουαρίου και τη σύγκληση Τακτικού Συνεδρίου (αρ. 7) στο Β’ δεκαπενθήμερο Μαρτίου, τη συγκρότηση Ομάδων Επεξεργασίας των κωδικοποιημένων προτάσεων για το πολιτικό πρόγραμμα και την αναδιοργάνωση του Κόμματος (αρ.8 Κατ/κού) και τη διαμόρφωση πολιτικών θέσεων, με στόχο την ανασυγκρότηση του κόμματος και εκλογή νέας ηγεσίας τον Απρίλιο του 2016.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
«Το κόμμα πρέπει να προχωρήσει επιτέλους σε τακτικό Συνέδριο.
Αρκετά έχουμε βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο.
Πρέπει να ανοίξουμε τη πόρτα στη κοινωνία.
Χρειαζόμαστε την άποψη των πολιτών και όχι μόνο τη ψήφο και τα 3 ευρώ.
Επιτέλους να συζητήσουμε.
Αδύνατον να καταλάβω πως ένα κόμμα χάνει τρεις εκλογές , αλλάζει τρεις αρχηγούς αλλά δεν κάνει ούτε ένα συνέδριο».

Παρέμβαση των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ ζητούν 100 στελέχη, μετά τον εσωκομματικό «πανικό»
Παρέμβαση των ιστορικών στελεχών της ΝΔ για το φιάσκο και την εσωκομματική διαταραχή ζητούν με επιστολή τους 100 στελέχη του κόμματος προκειμένου να σταματήσει η διαμάχη μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, που έχει προσλάβει διαστάσεις «εμφύλιας σύρραξης».
Η επιστολή των στελεχών:
«Πρωτοφανής και αδικαιολόγητη η διαμάχη, με σκληρές αντιπαραθέσεις που αν συνεχιστεί μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κόμματος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε μια εύθραυστη ενότητα, με βαθιές ρωγμές, χωρίς συνοχή και με πληγωμένη την εκλογική βάση.
Όλα αυτά επιβάλλεται άμεσα να αποτραπούν, όταν μάλιστα διαδραματίζονται σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, που η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη, όχι μόνο ως αντιπολίτευση, αλλά ως μελλοντική κυβέρνηση.
Οι οπαδοί της παράταξης, των οποίων η παράκληση να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας με ευπρέπεια και να αποφευχθούν οι στείρες αντιπαραθέσεις αγνοήθηκε από τους υποψηφίους αρχηγούς, περιμένουν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες, αλλά πρωτίστως από τους πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς, που τίμησαν και τιμήθηκαν από την παράταξη και μπορούν με την παρέμβασή τους να διασφαλίσουν την ενότητα».

Παπαμιμίκος: Κωλύομαι να προεδρεύω στην ΚΕΦΕ της ΝΔ - Αναλαμβάνω μερίδιο της πολιτικής ευθύνης
«Κωλύομαι να προεδρεύω της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νέο στέλεχος το οποίο θα αναλάβει την προεδρία της ΚΕΦΕ, μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί στα εσωκομματικά της ΝΔ.
Με την ανακοίνωσή του αυτή, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν ξεκαθάρισε αν πρόκειται να παραιτηθεί γενικά από την ΚΕΦΕ, ωστόσο δηλώνοντας κώλυμα, δεν θα προεδρεύσει πιθανότατα μέχρι την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ ή μέχρι να διαλευκανθούν τα εκκρεμή ζητήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Παπαμιμίκος μάλιστα τόνισε ότι «αναλαμβάνει μέρος της πολιτικής ευθύνης για την ένταση στη ΝΔ».
Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν πολλές φωνές στη ΝΔ που του απηύθυναν ευθύνες για το φιάσκο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ
Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, μια και οι βουλευτές θα επιχειρήσουν να αποτιμήσουν τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος ιδιαίτερα μετά το φιάσκο με την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
Η συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 το απόγευμα, αναμένεται να είναι εκρηκτική, τη στιγμή που μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ή ημερομηνία των εκλογών, είναι ακόμα στον αέρα.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, από την οποία εκτιμάται ότι δεν θα είναι παρόντες οι κ.κ. Κ.Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, θα τεθεί επίσης το ζήτημα με ποιον μεταβατικό πρόεδρο θα πάει η ΝΔ στην εκλογή αρχηγού.
Η συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα είναι εκρηκτική, καθώς για πρώτη φορά οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ θα βρεθούν αντιμέτωποι, την ώρα μάλιστα που έχουν προηγηθεί έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.
Ωστόσο, οι περισσότεροι βουλευτές ζητούν να πέσουν οι τόνοι επισημαίνοντας πως είναι υπαρκτός ακόμα και ο κίνδυνος διάσπασης του κόμματος. 
Σημειώνεται πως η συνεδρίαση θα είναι κλειστή και δεν θα καλυφθεί από δημοσιογράφους και κάμερες.

Κακλαμάνης (ΝΔ): Να μην παραστεί στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Καραμανλής – Να σιωπήσουν και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι
Την θέση ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν πρέπει να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης.
«Δεν πρέπει να έλθει γιατί αν ένας συνάδελφος, μέσα από την πίκρα του και την αγανάκτηση, σηκωθεί και του πει: “τι κάθεσαι πάρε το κόμμα στα χέρια σου”, φαντάζεστε τι πρόκειται να γίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα;
Και οι 75 θα σηκωθούμε όρθιοι και θα χειροκροτάμε και ο Καραμανλής θα έρθει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ. Κακλαμάνης, ο οποίος προέτρεψε τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ να σιωπήσουν από εδώ και πέρα και έως τη διεξαγωγή των εκλογών.
«Πρέπει στη Βουλή μέσα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα προηγηθεί της εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος, η ΝΔ να παρουσιαστεί σοβαρή, συγκροτημένη, με όσο το δυνατόν περισσότερους ομιλητές, θα προτρέψω το σύνολο των συναδέλφων μου να γραφτούν και να μιλήσουν και είναι δεδομένη και ποια θα είναι η ψήφος μας γιατί όπως ξέρετε η ψήφος στον προϋπολογισμό είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Δεύτερον, πιστεύω ότι μία ημερομηνία που μπορεί απ’ ότι φαίνεται να γίνουν εκλογές αξιόπιστες είναι η 13η Δεκεμβρίου.
Μέχρι τότε, μία φορά την εβδομάδα, οι τέσσερις υποψήφιοι πρέπει να συναντώνται και η ΚΕΦΕ να τους ενημερώνει για την τεχνική πορεία προς τις εκλογές ώστε να έχουν όλοι άποψη» υπογράμμισε ο κ.Κακλαμάνης.
Όπως είπε, «ότι είχαν να μας πουν οι τέσσερις υποψήφιοι μας το είπαν.
Τους ξέρουμε και τους τέσσερις δεν χρειαζόμαστε περισσότερες κουβέντες από αυτούς.
Η δική μου η θέση και η άποψη είναι ότι μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου εξαφανίζονται από τα κανάλια και οι τέσσερις.
Σιωπή.
Το μόνο βάλσαμο στον πληγωμένο λαό της ΝΔ εκ μέρους των τεσσάρων είναι η σιωπή.
Τους ξέρουμε. Απόλυτη σιωπή.
Οι τρεις επανέρχονται στα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, ο Απόστολος ο φίλος μου επανέρχεται στα καθήκοντά του ως Περιφερειάρχης» υπογράμμισε ο κ.Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει καμία παραίτηση.

Μπακογιάννη (ΝΔ): Να κατέβουν οι τόνοι από τους υποψήφιους για την προεδρία – Υπάρχει κίνδυνος διάσπασης
Έκκληση στους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ να κατεβάσουν τους τόνους και να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές επιθέσεις απηύθυνε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στον απόηχο του φιάσκου της εκλογικής αναμέτρησης της περασμένης Κυριακής.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι αυτό που προέχει την παρούσα στιγμή είναι η ψυχραιμία και η ανάγκη να διατηρηθεί ενωμένη η ΝΔ.
Η κα.Μπακογιάννη παραδέχθηκε πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος διάσπασης του κόμματος, ενώ έσπευσε να σημειώσει ότι η ΝΔ «δεν είναι ούτε ο Παπαμιμίκος ούτε οι τέσσερις υποψήφιοι».
« Η Ν.Δ. είναι η βάση της, οι φίλοι της τα στελέχη της» είπε η βουλευτής προσθέτοντας ότι το κόμμα οφείλει να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη από τους ανθρώπους που στήθηκαν στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή.
Ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει καταστατική διαδικασία που να μπορεί να διώξει τον κ. Παπαμιμίκο, σημειώνοντας ότι το κόμμα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους «ένα νέα δημοκρατικό καταστατικό»

Γεωργιάδης (ΝΔ): Λάθος του Μεϊμαράκη να εμπλέξει τον Σαμαρά – Πρέπει να πέσουν οι τόνοι
 Την θέση ότι ήταν λάθος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να εμπλέξει τον Αντώνη Σαμαρά «γιατί έτσι ρίχνει νερό στον μύλο όσων απεργάζονται τη διάσπαση της ΝΔ» διατύπωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε την ανάγκη η συζήτηση στη ΝΔ να στραφεί στο πολιτικό σκηνικό και στις θέσεις των υποψηφίων σχετικά με τη στάση του κόμματος στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μεγάλο θέμα είναι το τι θα γίνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα καταφέρει και ζητήσει από την αντιπολίτευση να ψηφίσει νομοσχέδια που θα φέρει» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μιλήσουν πολιτικά οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ.
«Είναι εθνικό μου καθήκον να σταθεί όρθια η παράταξη για να υπάρχει εναλλακτική στη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα όσα έγιναν την Κυριακή υποστήριξε πως πρόκειται για «πάρα πολύ δύσκολη ημέρα».
Ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι εξακολουθούν να στηρίζουν τον θεσμό της ΚΕΦΕ αφού εάν παραιτείτο όλη θα έπρεπε να γίνει συνέδριο για να αντικατασταθούν τα μέλη της και επομένως οι εσωκομματικές εκλογές θα μετατίθεντο για την άνοιξη.
«Μπροστά στον κίνδυνο της ματαίωσης των εκλογών, εμπιστευόμαστε τον θεσμό, την ιδέα της επιτροπής» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι πλέον θα παρακολουθούν οι υποψήφιοι πολύ στενότερα το τεχνικό ζήτημα της διεξαγωγής των εκλογών.

(Πρώτη Ενημέρωση: 9:04, 24 Νοεμβρίου 2015)

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης