Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (πρόεδρος Κίνας): Αντιμέτωπη με αξιοσημείωτες πτωτικές πιέσεις η κινεζική οικονομία

Xi Jinping (πρόεδρος Κίνας): Αντιμέτωπη με αξιοσημείωτες πτωτικές πιέσεις η κινεζική οικονομία
Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αντέχει και ότι θα παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων
Αναγνώρισε τους πτωτικούς κινδύνους για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αντέχει και ότι θα παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Η Κίνα εργάζεται για να υπερνικήσει τις προκλήσεις της επιβραδυνόμενης παγκόσμιας ανάπτυξης φέτος με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και δεν θα αλλάξει την πολιτική της για τις ξένες επενδύσεις, τόνισε ο κινέζος πρόεδρος μιλώντας στην Σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, που λαμβάνει χώρα στη Μανίλα.
«Τα θετικά οικονομικά θεμελιώδη της Κίνας και οι μακροπρόθεσμη πορεία της παραμένουν αμετάβλητα», σημείωσε ο Xi Jinping, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η κινεζική οικονομία εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με ένα πολύπλοκο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, αξιοσημείωτες πτωτικές πιέσεις και τον προσωρινό πόνο των βαθιών μεταρρυθμίσεων».
Σημειώνεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας είναι ο βραδύτερος εδώ και 25 χρόνια, μια ανησυχία για τις μικρότερες οικονομίες της Ασίας οι οποίες εξαρτώνται από αυτήν όσον αφορά την ζήτηση για εξαγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης