Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Επέκταση του QE της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο 2017 - Δεν αποκλείονται και πιο επιθετικές κινήσεις

tags :
Nomura: Επέκταση του QE της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο 2017 - Δεν αποκλείονται και πιο επιθετικές κινήσεις
Οι αναλυτές της Nomura δεν αποκλείουν και πιο επιθετικές κινήσεις, όπως η αύξηση του ορίου μηνιαίων αγορών κρατικών ομολόγων ή μείωση του επιτοκίου καταθέσεων
Την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ κατά έξι μήνες τουλάχιστον στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου αναμένουν οι αναλυτές της Nomura, χωρίς να αποκλείουν και πιο επιθετικές κινήσεις από την κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης.
«Η ΕΚΤ θα επανεξατάσει τον βαθμό της νομισματικής της πολιτικής στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου στις 3 Δεκεμβρίου», σημειώνουν οι οικονομολόγοι της ιαπωνικής τράπεζας, Matthews and Anna Titareva.
«Με τον πληθωρισμό να παραμένει εκτός στόχων, κόντρα στις αρχικές προβλέψεις της ΕΚΤ, το QΕ αναμένεται να επεκταθεί κατά έξι μήνες τουλάχιστον, μέχρι τον Μάρτιο του 2017 ή και παραπάνω», σημειώνουν.
Οι αναλυτές της Nomura δεν αποκλείουν και πιο επιθετικές κινήσεις, όπως η αύξηση του ορίου μηνιαίων αγορών κρατικών ομολόγων (στα 70 δισ. ευρώ) ή μείωση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 10 μονάδες βάσης.
Ενδεχόμενη μείωση του επιτοκπίου καταθέσεων έχει ήδη συζητηθεί, όπως επιβεβαίωσε και ο Draghi. 
Όσον αφορά τους κινδύνους για την Ευρωζώνη, το μεγαλύτερο καθοδικό ρίσκο που εντοπίζει η Nomura είναι η επιβράδυνση της εξωτερικής ζήτησης, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης