Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Χτίζεται συστηματικά κάτι που μοιάζει με παρακράτος

Πυρά Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Χτίζεται συστηματικά κάτι που μοιάζει με παρακράτος
«Είναι αδιανόητες οι καταγγελίες ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναλλάσσονται και συνδιαμορφώνουν αποφάσεις με τρομοκράτες», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος
Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση Πανούση, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συμπτώματα νέου παρακράτους που αμφισβητεί τη νομιμότητα».
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «χτίζεται συστηματικά κάτι που μοιάζει με παρακράτος.
»Η κυβέρνηση νομοθέτησε 4 στα 5 πάγια αιτήματα των τρομοκρατών.
»Τα είχα δηλώσει αυτά όταν ο Παρασκευόπουλος έφερνε στη Βουλή ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον Σάββα Ξηρό.
»Είναι αδιανόητες οι καταγγελίες ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναλλάσσονται και συνδιαμορφώνουν αποφάσεις με τρομοκράτες», τόνισε.
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι επιχειρείται θεσμική εκτροπή από πλευράς κυβέρνησης, με κατάλυση ανεξάρτητων αρχών και τοποθέτηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε καίριες θέσεις, ενώ υπογράμμισε ότι μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Πανούση πιστεύει τον κ. Πανούση. «Υπάρχει εύλογο ερώτημα γιατί δεν αντέδρασε τότε», όμως συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν ακυρώνει τις καταγγελίες του».
Όσον αφορά τα εσωκομματικά της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ν.Δ. είναι γερασμένη, κουρασμένη και δεν μιλάει για την κοινωνία», ενώ προέβλεψε ότι θα γίνει δεύτερος γύρος εκλογών.
«Είμαι βέβαιος ότι θα είμαι στο δεύτερο γύρο, αλλά εγώ παζάρια για θέσεις στο κόμμα δεν θα κάνω», διεμήνυσε.
«Σε περίπτωση που θα χάσω τις εκλογές θα είμαι στρατιώτης, ούτε συνταγματάρχης ούτε τίποτε…».
Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επισήμανε ότι δεν μπορεί να σηματοδοτήσει τολμηρές αλλαγές στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς δεν το είχε κάνει ούτε ως γραμματέας, ούτε μπορεί να διευρύνει την απήχηση του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης