Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την άρση των capital controls ο Γ. Στουρνάρας (ΤτΕ)

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την άρση των capital controls ο Γ. Στουρνάρας (ΤτΕ)
Συνάντηση με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος είχε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και την άρση των capital controls εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε συνάντηση που είχε σήμερα 10/11, με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, ώστε να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία της Ελλάδας.
Ακόμα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κόλλια, τον αντιπρόεδρο Κώστα Κωνσταντινίδη και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, Παναγιώτη Νταή, τόνισε, «την τεχνική βοήθεια από το τμήμα μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος θα παράσχει, όποτε χρειαστεί, η κεντρική τράπεζα στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο πλαίσιο της πρότασης, που έχει καταθέσει το επιμελητήριο, για τη συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία».
Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΕΕ, οι δυο πλευρές συμφώνησαν ώστε η ρύθμιση αυτή να συζητηθεί και τυχόν εφαρμοστεί, μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων και της αξιολόγησης, καθώς και ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εντάξει και να ευνοήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης