Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group – Στο Eurogroup της Δευτέρας 9/11 το θέμα των κόκκινων δανείων

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group – Στο Eurogroup της Δευτέρας 9/11 το θέμα των κόκκινων δανείων
Το ΕuroWorking Group εξέτασε τις δυνατότητες και τα σενάρια για τα ζητήματα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών
(upd) Με τα αγκάθια να παραμένουν ανεπίλυτα, το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο προσδοκούν σε προσεγγίσεις και συμβιβασμούς σε ένα ακόμη EuroWorking Group που ενδέχεται να συγκλιθεί ακόμη και μια ώρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του επενδύουν σε πολιτική λύση, μετά και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχει ο πρωθυπουργός με τους κ. κ. Juncker, Merkel και Hollande.
Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, επιμένουν πως για το θέμα των πλειστηριασμών και του ΦΠΑ στο 23% στην ιδιωτική παιδεία, η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, καθώς όπως λένε, οποιαδήποτε άλλη υποχώρηση δημιουργεί πολιτική αποσταθεροποίηση και εντείνει τα κοινωνικά προβλήματα που ήδη είναι οριακά από την επιβολή και εφαρμογή των μνημονίων.
Σημειώνεται ότι απόψε ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group χωρίς κατάληξη και με τα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, με πρώτο αυτό της προστασίας της πρώτης κατοικίας, να παραμένουν και πλέον λύση θα αναζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕuroWorking Group), εδώ και μιάμιση ώρα, το οποίο θα εξετάσει όλα όσα συζητήθηκαν στις αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις που είχε το οικονομικό επιτελείο από την Παρασκευή έως και σήμερα, προετοιμάζοντας τα θέματα που θα τεθούν στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup.
Στην ουσία το ΕuroWorking Group θα εξετάσει τις δυνατότητες και τα σενάρια για τα ζητήματα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, με το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν κάνει πίσω από την οριστική συμβιβαστική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς.
Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αρκετά φειδωλοί, καθώς δεν θέλουν να προκαταλάβουν αποφάσεις ή να καλλιεργήσουν κλίμα υπερβολικής αισιοδοξίας.
Τα ανοιχτά ζητήματα που θα τεθούν εάν τελικά το ΕuroWorking Group ανάψει πράσινο φως ώστε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να καθίσουν αύριο στο τραπέζι του Eurogroup, είναι οι πλειστηριασμοί, με την ελληνική κυβέρνηση να:
 -μην πέφτει κάτω από τα 180.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας και 32.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων και οικογενειακά κριτήρια, αύξησης του ορίου της αντικειμενικής αξίας κατά 25.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-Το ζήτημα των ισοδυνάμων για την οριστική απαλλαγή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με την ελληνική κυβέρνηση να προκρίνει για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού την μικρή αύξηση του φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

(Πρώτη ενημέρωση 19:53, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015)
Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης