Σπίρτζης (υπ. Μεταφορών): Εντός Νοεμβρίου η νέα σύμβαση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Σπίρτζης (υπ. Μεταφορών): Εντός Νοεμβρίου η νέα σύμβαση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης
Αν χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση για το Μετρό της θεσσαλονίκης, θα δοθεί
«Έως το τέλος Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη η νέα σύμβαση με την κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό της Θεσσαλονίκης ώστε να ξεκινήσει η επανεκκίνηση του μεγάλου αυτού έργου στη Βόρεια Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και εκπροσώπους των εργαζομένων στο μετρό.
Ο πρόεδρος του ΕΚΘ και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό Χάρης Κυπριανίδης, εξέφρασαν την ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης του έργου ενώ ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι «η συμφωνία αυτή, πριν υπογραφεί, θα δοθεί σε όλους τους φορείς και στα κόμματα για να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, με διαφάνεια, και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παρατηρήσεις, για να υπάρξει η οριστική επανεκκίνηση του έργου».
Σε ό,τι αφορά τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «είναι ένας κρίσιμος σταθμός για το έργο, όπως είναι πολύ σημαντικές οι ανακαλύψεις και τα ευρήματα των ανασκαφών».
Πρόσθεσε ότι «τον ρόλο της διευθύνουσας υπηρεσίας δεν θα τον παίξει ούτε ο υπουργός ούτε κανένας άλλος παράγοντας. Υπάρχουν επιστήμονες που εργάζονται στο έργο, υπάρχουν μελετητές που έχουν μπει από όλους τους αρχαιολογικούς φορείς.
Θα ολοκληρωθούν πρώτα οι αρχαιολογικές εργασίες και στη συνέχεια θα δοθεί μια τεχνική λύση που θα σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και τα ευρήματα, για να προχωρήσει και ο σταθμός της Βενιζέλου».
Αν χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση θα δοθεί, τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS