Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Όλες οι χώρες βρίσκονται υπό πίεση λόγω προσφυγικού – Σημαντικός ο ρόλος της Τουρκίας

Αβραμόπουλος: Όλες οι χώρες βρίσκονται υπό πίεση λόγω προσφυγικού – Σημαντικός ο ρόλος της Τουρκίας
Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, την παροχή προς την Αυστρία οικονομικής υποστήριξης από την Κομισιόν για τον χειρισμό του προσφυγικού ζητήματος
«Όλες οι χώρες βρίσκονται υπό πίεση σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα», υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο αυστριακό συνοριακό σταθμό Σπίλφελντ στα σύνορα με τη Σλοβενία, συνοδευόμενος από την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών.
Παράλληλα, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση που γίνεται ως προς την επαναπροώθηση και τις πρωτοβουλίες για τη μετεγκατάσταση προσφύγων.
Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, την παροχή προς την Αυστρία οικονομικής υποστήριξης από την Κομισιόν για τον χειρισμό του προσφυγικού ζητήματος.
Χωρίς να προσδιορίσει το ύψος της κοινοτικής οικονομικής βοήθειας προς τη Βιέννη, διευκρίνισε πως αυτή θα καταβληθεί πάρα πολύ σύντομα και πως τα σχετικά έγγραφα ελέγχονται ήδη στις Βρυξέλλες, ενώ επισήμανε πως οι εγκαταστάσεις στο Σπίλφελντ λειτουργούν πολύ καλά.
Χαρακτηριστικά ανάφερε πως «η Αυστρία υποστηρίζει τους πρόσφυγες και φροντίζει για μια αξιοπρεπή υποδοχή τους» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για αυτά που, όπως είπε, προσφέρουν εκεί και αλλού, η αυστριακή κυβέρνηση, ο λαός και οι αυστριακές υπηρεσίες.
Στη συνέχεια, χαιρέτισε την «στενή» συνεργασία ανάμεσα στην Αυστρία και την Σλοβενία, οι οποίες, όπως σημείωσε, βρίσκονται κάτω από μία μεγάλη πίεση και έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.
Τέλος, όσον αφορά στις συζητήσεις που γίνονται στην Αυστρία ως προς την ύψωση φράκτη στα σύνορά της, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι είναι ενήμερος του θέματος, ωστόσο, από ό,τι γνωρίζει, δεν υπάρχει ακόμη απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης