Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στο 36% οι πιθανότητες Brexit – Στην αβεβαιότητα και την ύφεση θα βυθιστεί η χώρα

Morgan Stanley: Στο 36% οι πιθανότητες Brexit – Στην αβεβαιότητα και την ύφεση θα βυθιστεί η χώρα
Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν πως η Βρετανία θα οδηγηθεί στην ύφεση, τον υπερπληθωρισμό και την αβεβαιότητα αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ προειδοποιεί η Morgan Stanley, τοποθετώντας παράλληλα στο 36% το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το Brexit.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν πως η Βρετανία θα οδηγηθεί στην ύφεση, τον υπερπληθωρισμό και την αβεβαιότητα αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτό το σενάριο, οι επιπτώσεις από το Brexit θα είναι τέτοιες, που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση της Βρετανίας να λάβει νέα μέτρα για να στηρίξει την οικονομία της χώρας.
«Θεωρούμε ότι το κόστος από την έξοδο είναι σίγουρο για τη Βρετανία, ενώ τα πλεονεκτήματα μόνο υποθετικά», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της τράπεζας.
Μάλιστα θεωρούν ότι την επομένη της απόφασης θα σημειωθεί μεγάλο sell-off στις αγορές, το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England – BoE), ώστε να σταματήσει την κατάρρευση της στερλίνας.
Επιπλέον, η αποδυνάμωση της στερλίνας θα ασκήσει ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό, γεγονός που θα τρενάρει την αύξηση των επιτοκίων της BoE για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος βέβαια είναι το κλίμα αναταραχής και αβεβαιότητας που θα επικρατήσει στη χώρα, επισημαίνει η Morgan Stanley.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης