Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Ισπανίας – Κούβας για την αναχρηματοδότηση του χρέους, ύψους 201,5 εκατ. ευρώ, της χώρας της Καραϊβικής

Συμφωνία Ισπανίας – Κούβας για την αναχρηματοδότηση του χρέους, ύψους 201,5 εκατ. ευρώ, της χώρας της Καραϊβικής
Η συμφωνία αφορά τη διαγραφή του συνόλου των τόκων υπερημερίας και μέρος του κύριου χρέους
Συμφωνία για την αναχρηματοδότηση του βραχυπρόθεσμου χρέους της Κούβας, που ανέρχεται σε 201,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν τη Δευτέρα, στην Αβάνα, ο αντιπρόεδρος της Κούβας, Ricardo Cabrisas και ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos.
Η συμφωνία αφορά τη διαγραφή του συνόλου των τόκων υπερημερίας και μέρους του κύριου χρέους, την αναδιάρθρωση των υπολειπόμενων πληρωμών του χρέους σε μια περίοδο 10 ετών και περίοδο χάριτος τριών ετών για την καταβολή των δόσεων αποπληρωμής του αρχικού κεφαλαίου.
Η διαγραφή θα γίνει με άμεσο τρόπο αλλά και μέσω ενός προγράμματος μετατροπής του χρέους, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Ταμείου σε κουβανικά πέσος για τη χρηματοδότηση έργων προτεραιότητας για την κουβανική κυβέρνηση και τα οποία έχουν συμφωνηθεί από τα δύο μέρη.
Με την υπογραφή αυτού του μνημονίου συνεργασίας, η ισπανική κυβέρνηση επιθυμεί να προωθήσει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προς αμοιβαίο όφελος των ευκαιριών που διανοίγονται μετά τη νέα πολιτική εποχή στην Κούβα.
Πρόκειται για μια προσπάθεια να στηριχθεί η ευρεία πλέον παρουσία των ισπανικών εταιρειών στο νησί της Καραϊβικής εν μέσω ενός κατάλληλου πλαισίου, αλλά και να δοθεί ώθηση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, όπως ανέφερε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης