Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Οι επενδυτές χαιρετίζουν τα αποτελέσματα των stress tests στις ελληνικές τράπεζες – Ράλι για τις μετοχές

Financial Times: Οι επενδυτές χαιρετίζουν τα αποτελέσματα των stress tests στις ελληνικές τράπεζες – Ράλι για τις μετοχές
Το αποτέλεσμα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε ράλι τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Μερικές φορές, ένα έλλειμμα κεφαλαίων της τάξης των 14 δισ. ευρώ μπορεί να αποτελεί καλό νέο, ειδικά αν υπήρχε ανησυχία για ένα ακόμη μεγαλύτερο, σημειώνουν οι Financial Times σε άρθρο τους σχετικά με το αποτέλεσμα των stress tests στις ελληνικές τράπεζες.
Παρ' όλα αυτά, επισημαίνεται, το αποτέλεσμα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε ράλι τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η μετοχή της Eurobank Ergasias καταγράφει κέρδη 29%, της Alpha Bank 24%, της Εθνικής ενισχύεται κατά 7% και της Τράπεζας Πειραιώς 6,4%.
Στο σύνολό τους, ο δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου ενισχύεται κατά 1,6%, στις 712,17 μονάδες.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι επενδυτές στην αγορά ομολόγων προχωρούν σε πωλήσεις ελληνικών ομολόγων, αυξάνοντας τις αποδόσεις τους.
Η απόδοση στο 2ετές ελληνικό ομόλογο ενισχύεται κατά 9 μονάδες βάσης, στο 8,66%, ενώ στο 10ετές σημειώνει άνοδο κατά 5 μονάδες βάσης, στο 7,99%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης