Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ): Υπερψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο – Μέλημά μας η προστασία των μικροκαταθετών

Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ): Υπερψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο – Μέλημά μας η προστασία των μικροκαταθετών
"Tον κίνδυνο περί κουρέματος καταθέσεων εσείς τον φέρατε"
«Είμαστε μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη που θα σταθούμε με αίσθημα εθνικής συνεννόησης απέναντι στο μεγάλο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών», τόνισε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στη Βουλή.
Ο ίδιος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξήγησε αυτό «το κάνουμε, γιατί οι ελληνικές τράπεζες, όπως σε όλο τον κόσμο, αποτελούν τον τροφοδότη της πραγματικής οικονομίας.
Το κάνουμε, γιατί θέλουμε επιτέλους να υπάρξει ρευστότητα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Και το κάνουμε, κυρίως, για να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες με τα «κόκκινα» δάνεια».
Αφού ανέφερε ότι η δική τους καθαρή κόκκινη γραμμή είναι ότι δεν θα ανεχθούν να υπάρξει κανένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας και να αφελληνιστούν τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να πουληθούν σε ξένα funds, είπε «εμείς δηλώνουμε ότι υπερψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο, θέλουμε όμως να δούμε τις πιθανές βελτιώσεις που θα κάνει ο Υπουργός, διότι μέλημά μας είναι να προστατεύσουμε τους Έλληνες μικροκαταθέτες».
Ο κ. Μανιάτης , μεταξύ άλλων, σημείωσε πως από το Μάιο-Ιούνιο του 2015 μέχρι σήμερα, η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης προκύπτει από καταστροφικές πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης, για την οποία είπε «έχετε πολιτικές ευθύνες για το ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, τους μήνες που κυβερνάτε ουσιαστικά».
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «σε αυτήν την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση έχουμε οδηγηθεί από μία ανερμάτιστη, τυχοδιωκτική, καταστροφική πολιτική του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης».
«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνιστά άραγε χάρη, χατίρι, προσφορά προς τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο ή είναι προσφορά προς την εθνική οικονομία, τους μικροκαταθέτες και όλους αυτούς που στηρίζουν την κοινωνία;», διερωτήθηκε ο ίδιος.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ακούγαμε από την σημερινή Κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καλύπτει το μεγάλο κεφάλαιο και κάνει μεγάλες χάρες στους τραπεζίτες.
Σήμερα το ίδιο κάνετε εσείς;
Εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν κάνετε το ίδιο.
Θέλω να πιστεύω ότι στο μυαλό σας είναι αυτό που είναι στο δικό μας μυαλό, η προστασία της εθνικής οικονομίας και κυρίως η προστασία των Ελλήνων μικροκαταθετών».
Ακόμη, έκανε λόγο για εμφάνιση διαφόρων περίεργων φαινομένων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τον κίνδυνο περί κουρέματος καταθέσεων εσείς τον φέρατε.
Η δική σας πολιτική οδήγησε σε πιθανότητα κουρέματος των καταθέσεων των Ελλήνων καταθετών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης