Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Άμεση αποσύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης από την αξιολόγηση, για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις

Μεϊμαράκης: Άμεση αποσύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης από την αξιολόγηση, για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις
«Η κυβέρνηση καθυστερεί την αξιολόγηση, θέτοντας σε κίνδυνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ
Την ανάγκη για άμεση αποσύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την αξιολόγηση του προγράμματος υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της ΝΔ.
Ειδικότερα, τόνισε πως η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να αποσυνδεθεί από την αξιολόγηση «για να μην θυσιαστούν οι καταθέσεις των πολιτών».
Πιο συγκεκριμένα, «λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές και φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει κοροϊδέψει τους Έλληνες σε όλα τα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, για να διευκρινίσει, «σας θυμίζω ότι μας έλεγε ότι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας είναι “κόκκινη γραμμή” και σήμερα μαθαίνουμε ότι πάει η “κόκκινη γραμμή” και γίνεται “ένας έντιμος συμβιβασμός”».
Στη συνέχεια επεσήμανε, «τελικά, η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία.
Κυρίως καλλιεργούν αστάθεια και αβεβαιότητα.
Και οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν».
Παράλληλα, τόνισε ότι «καθυστερούν την αξιολόγηση και έτσι βάζουν σε κίνδυνο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καταλήγοντας, «λοιπόν, για να μη θυσιαστούν οι καταθέσεις των πολιτών, όπως οι ίδιοι είπαν, είναι ανάγκη να αποσυνδεθεί αμέσως η ανακεφαλαιοποίηση από την αξιολόγηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης