Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (ΥΠΕΣ): Η κυβέρνηση δεν μπορεί με τίποτα να αγγίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους

Κουρουμπλής (ΥΠΕΣ): Η κυβέρνηση δεν μπορεί με τίποτα να αγγίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους
Καταβάλλεται προσπάθεια για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, τόνισε αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Εσωτερικών
Η κυβέρνηση δεν μπορεί με τίποτα να αγγίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικό, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, σημείωσε ότι έχει «βαθιά πίστη και εμπιστοσύνη» στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και ότι ο πρωθυπουργός είναι «πολύ σαφής» στο θέμα αυτό, τονίζοντας παράλληλα ότι καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.
Ταυτόχρονα, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για αλλαγές στον Καλλικράτη και τον εκλογικό νόμο, επισημαίνοντας ότι «από εβδομάδα ξεκινάμε την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, ξεκινά η επιτροπή για τα λειτουργικά και αργότερα για χωροταξικά ζητήματα, όχι τώρα».
«Θα γίνει δουλειά αποκέντρωσης με σαφή τρόπο για τα θέματα αρμοδιοτήτων και εμπλοκών που σημειώνονται», σημείωσε.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός άνοιξε θέμα εκλογικού νόμου και συντεταγμένα, σε συνδυασμό και με τη συνταγματική αναθεώρηση θα αρχίσουμε διάλογο για πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα και με περιφέρειες που θα δε χρειάζεται εξάρτηση από το πολιτικό χρήμα για να μπορέσει κάποιος να εκλεγεί βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης