Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας (ΤτΕ): Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015

Στουρνάρας (ΤτΕ): Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015
Αυτό έχει συμφωνηθεί...
(upd)Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα γίνει έως το τέλος του έτους.
Αυτό έχει συμφωνηθεί, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, όπου και θα συζητήσουν τις ενέργειες που γίνονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με τον Στουρνάρα, «αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση πριν το τέλος του έτους».
Είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε τον φίλο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis και να έχουμε μια εκτενή συζήτηση γύρω από θέματα που απασχολούν, κυρίως το τραπεζικό σύστημα, τα θέματα που έχουμε μπροστά μας, όπως η ανακεφαλαιοποίηση, η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, αλλά μιλήσαμε και για άλλα θέματα, όπως ποιες είναι οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής.
«Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να σας τα πει και ο ίδιος.
Θα ήθελα απλώς να προσθέσω ότι είναι μια καλή συγκυρία που όλοι συμφωνούμε, όλοι, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να τελειώσει μέχρι το τέλος του παρόντος έτους», πρόσθεσε.
Η επίσκεψη του Dombrovskis στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Dombrovksis υποστήριξε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πολιτική βούληση και εθνική ανάληψη ευθύνης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και να διεξάγονται αυτές στο πλαίσιο διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.
Είμαι πεπεισμένος ότι με την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, καθώς και με την αποτελεσματική χρήση των ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη των επενδύσεων, της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης, η Ελλάδα θα επιστρέψει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

(πρώτη ενημέρωση 27 Οκτωβρίου 205, 10:34)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης