Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ – Απειλή για την ενότητα η μάχη για την προεδρία

Όλοι εναντίον όλων στη ΝΔ – Απειλή για την ενότητα η μάχη για την προεδρία
Μετωπική Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα με φόντο τις δημοσκοπήσεις
Λιγότερο από ένας μήνας απομένει από τις εκλογές στη ΝΔ και οι τόνοι ανάμεσα στους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος έχουν ανέβει στα ύψη.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα λαμβάνει πλέον διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης.
Ο Τζιτζικώστας τα έβαλε με τον Μεϊμαράκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη (με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας από την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) κάνοντας λόγο για αποφάσεις πίσω από «κλειστές πόρτες» και για «ενότητα στα λόγια».
Και αν ο κ.Μεϊμαράκης αποφεύγει ο ίδιος την ανοιχτή σύγκρουση και μένει στο θεσμικό του ρόλο, ο τρίτος υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης τα έβαλε και αυτός με τον Απ. Τζιτζικώστα για τις αιχμές του τελευταίου κατά της διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, «ποντάροντας» στη στήριξη των ψηφοφόρων του πρώην πρωθυπουργού.
Και αν ο τέταρτος υποψήφιος ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να μείνει μακριά από τις αντιπαραθέσεις, διατηρώντας καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους υποψηφίους (αλλά και την απαιτούμενη σοβαρότητα απέναντι στη διαδικασία), είναι προφανές πως οι τόνοι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών.
Σε αυτό συνηγορούν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες αφήνουν ανοιχτά όλα τα αποτελέσματα.
Διότι μπορεί ο Μεϊμαράκης να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Τζιτζικώστα, όταν η μέτρηση γίνεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά ο Τζιτζικώστας έχει το προβάδισμα στους πολίτες, οι οποίοι ψήφισαν άλλο κόμμα στις τελευταίες εκλογές (και που ενδεχομένως μπορεί να ψηφίσουν στις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ).
Την αβεβαιότητα επιτείνει και η σύνθεση του εκλογικού σώματος, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ούτε το εύρος του ούτε τη διάρθρωση του.
Και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που προμηνύει ότι τα φαβορί – βάσει των δημοσκοπήσεων – για την προεδρία θα κλιμακώσουν την αντιπαράθεση τους τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
Ιδιαίτερα από τη στιγμή που αρχίζει και συγκεκριμενοποιείται προς τα πού κινείται η στρατηγική των υποψηφίων.
Ο κ.Μεϊμαράκης επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο εκφραστής της σταθερότητας, της ενότητας, της εμπειρίας και της συνέχειας της ΝΔ.
Ο κ.Τζιτζικώστας από την πλευρά του θέλει να στείλει το μήνυμα της ανανέωσης, της φρεσκάδας, της ρήξης με το παλιό και τα κακώς κείμενα του παρελθόντος προκειμένου να εγκαινιάσει μια νέα σελίδα για το κόμμα.
Η αναμέτρηση τους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ωστόσο, και όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, το ερώτημα που θα κυριαρχεί, θα είναι εν μέρει άσχετο με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος.
Θα έχει να κάνει με το εάν η ΝΔ θα καταφέρει να πορευτεί στη νέα της «εποχή» ενωμένη και συντεταγμένη.
Η απάντηση θα δοθεί από τα πεπραγμένα των υποψηφίων και από τα όσα θα ακολουθήσουν αυτές τις περίπου τρεις εβδομάδες που απομένουν έως την ημέρα των εκλογών.

Σπύρος Χριστόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης