Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ακόμα 5.224 μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο την Πέμπτη και την Παρασκευή (22-23/10) παρά την κακοκαιρία

Ακόμα 5.224 μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο την Πέμπτη και την Παρασκευή (22-23/10) παρά την κακοκαιρία
Σιούφας (ΝΔ): Άδικη και απαράδεκτη η κριτική που ασκείται στην Ελλάδα για το προσφυγικό
Ούτε οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν σχεδόν όλη την Ελλάδα αυτό το διήμερο αναχαίτισαν τις μεταναστευτικές ροές.
Αφού την Πέμπτη και την Παρασκευή (22-23/10) που η κακοκαιρία ήταν στο φόρτε της έφτασαν στη Λέσβο 5.224 μετανάστες, ενώ άλλες 750 αφίξεις καταγράφηκαν στη Χίο.
Αρκετοί εξ αυτών ζουν σε πραγματικά άθλιες συνθήκες, στην ύπαιθρο υπό καταρρακτώδη βροχή, αλλά τουλάχιστον 4.473 αναχώρησαν αυτές τις μέρες για Πειραιά και Καβάλα.
Επίσης, κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου οι πρόσφυγες μένουν σε σκηνές που τους έχει προμηθεύσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Στο προσφυγικό αναφέρθηκε, εξάλλου, με ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.
«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και την αντιπροσωπεία της Ν.Δ. στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη τόσο για την αντίσταση που προβάλλουν στην κριτική αυτή, όσο και για τη καταψήφιση των σχετικών κειμένων» ανέφερε αρχικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε.
«Ορισμένοι στην Ευρώπη αδυνατούν να κατανοήσουν την έκταση, την οξύτητα και τις συνέπειες για τις χώρες πρώτης εισόδου του μεταναστευτικού κύματος που κατακλύζει την ήπειρο, ιδιαίτερα δε για τις χώρες όπως η Ελλάδα που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες υποδοχής και  φιλοξενίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων και μεταναστών.
«Ασκείται άδικη κριτική στην Ελλάδα για το θέμα αυτό είναι απαράδεκτη από όπου και αν προέρχεται.
Αντιβαίνει την κοινή λογική και αδικεί πρώτιστα τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και της επικουρικότητας που οικοδόμησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης