Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου θα λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή για τους δανειολήπτες - Τι σχεδιάζει η ΤτΕ;

Η Υπηρεσία  Πίστωσης και Πλούτου θα λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή  για τους δανειολήπτες - Τι σχεδιάζει η ΤτΕ;
Η κυβέρνηση θα θεσπίσει με νόμο Δίκτυο Ενημέρωσης Οφειλετών και  κέντρο Ενημέρωσης Οφειλετών
Έως τα τέλη Οκτωβρίου η Τράπεζα  της Ελλάδος θα υποβάλλει έκθεση για την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών, καθώς και την αξιολόγηση των τραπεζών να αντιμετωπίσουν κάθε κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων δανείων.  
Αυτές είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος έναντι των θεσμών για την τακτοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η Τράπεζα της Ελλάδος όπως και το ΤΧΣ θα αναλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες  έτσι ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας δυναμικής αγοράς των μη  εξυπηρετούμενων δανείων της αγοράς.
Η κυβέρνηση θα θεσπίσει με νόμο  Δίκτυο Ενημέρωσης Οφειλετών και κέντρο Ενημέρωσης Οφειλετών που θα παρέχουν νομικές και οικονομικές συμβουλές σχετικά με  τα χρέη  προς τις τράπεζες.
Η κυβέρνηση έως τα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο για τη διευκόλυνση της τακτοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα  δημιουργηθεί η Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου ως Ανεξάρτητη Αρχή που θα προσδιορίζει τις δυνατότητες πληρωμής των δανειοληπτών για τη διευκόλυνση  των πιστωτικών ιδρυμάτων και με την τροποποίηση του νόμου για εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Η κυβέρνηση Θα δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυ ασφαλείας συμπεριλαμβάνοντας μέτρα στήριξης υπέρ των  πλέον ευάλωτων οφειλετών που αθετούν τις υποχρεώσεις τους για στρατηγικούς λόγους έτσι ώστε να διερευνάται η καλή πίστη των οφειλετών.
Ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού  κ. Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση που θα έχει σήμερα με τους εκπροσώπους των θεσμών θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί και η έκδοση διαταγών πληρωμής  έχουν ανασταλεί  μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες  η απαγόρευση  θα ανανεωθεί  και για το μήνα Νοέμβριο.
Οι ίδιες πηγές  θεωρούν βέβαιο ότι οι διαδικασίες απαγόρευσης  θα διατηρηθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου  2015.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης