Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μ. Χατζηδάκης: Με καλύτερους όρους μπορεί να «φύγει» ανοδικά η αγορά από τις 700 μονάδες

Μ. Χατζηδάκης: Με καλύτερους όρους μπορεί να «φύγει» ανοδικά η αγορά από τις 700 μονάδες
«Μετά από την τρίμηνη συσσώρευση, οι ταλαντωτές δείχνουν σημαντικό ανοδικό περιθώριο με στόχο τις 797 μονάδες» σημειώνει ο αναλυτής
Την άποψη ότι μετά από τρίμηνη συσσώρευση τιμών μεταξύ της ζώνης των 650 και 685 μονάδων το ελληνικό χρηματιστήριο έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να υπερβεί το όριο αντίστασης των 700 μονάδων εκφράζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης.
Όμως, σημειώνει ότι μια πειστική υπέρβαση των 700 μονάδων «απαιτεί» ασφαλώς τζίρους σαφώς πιο υψηλούς από τα 30 εκατ. ευρώ που είναι η συνήθης επίδοση εσχάτως.
Πιο συγκεκριμένα, ο αναλυτής τονίζει ότι «τεχνικά, η στάση της ανόδου έγινε στο όριο της ζώνης των 700 μονάδων, ένα αναμενόμενο επίπεδο αντίστασης που θα χρειαστεί κάτι καλύτερο από 30 εκατ. ευρώ σε μέση ημερήσια αξία συναλλαγών για να διασπασθεί.
Από την άλλη πλευρά η τρίτη προσέγγιση του Γενικού Δείκτη στην εν λόγω περιοχή μετά την επανέναρξη της λειτουργίας της Αγοράς από τον Αύγουστο, γίνεται με καλύτερες προϋποθέσεις και σύμφωνα με την παράδοση μια αντίσταση –όπως και μια στήριξη- όσο περισσότερο «χτυπιέται» αυξάνονται οι πιθανότητες διάσπασης της.
Κατά τα άλλα οι πλάγιες διακυμάνσεις που προηγήθηκαν ήταν ενδεικτικές της άρνησης να πληρωθούν χαμηλότερες τιμές, να διατηρηθούν κάποια επίπεδα εκκίνησης ανέπαφα ώστε η διαγραμματική εικόνα να αποκτήσει και οπτικά περισσότερο ενδιαφέρον».
Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι «έχοντας λοιπόν μια νέα βάση στις 650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης έχει πλειοψηφικό ρεύμα πιθανοτήτων να ξεφύγει από την τρίμηνη συσσώρευση τιμών και να δει τις 797 μονάδες.
Οι ταλαντωτές υποδηλώνουν σημαντικό ανοδικό περιθώριο ενώ τα σήματα των ΚΜΟ των 30 και 50 ημερών έχουν ενισχυθεί αποκτώντας απόσταση από το σημείο καμπής».
Επίσης, τονίζει ότι «όλα τα θετικά μηνύματα της τεχνικής εικόνας συνάδουν και με τα περισσότερα διαγράμματα των μετοχών του FTSE-25 τα οποία είτε διανύουν φάσεις διαφυγής (διυλιστήρια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζες) είτε βρίσκονται σε σχηματισμούς συσσώρευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης