Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι μετά τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι μετά τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων
Δεν θέλουμε να μειώσουμε τις συντάξεις, αλλά να τις εξασφαλίσουμε ώστε να μπορούν να τις παίρνουν και αύριο, τόνισε ο υπουργός
Δεν θα θιγούν οι μικρές συντάξεις μετά τον επαναϋπολογισμό που προτείνει το υπουργείο, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
«Η δική μου πρόταση είναι ότι για να έχουμε έναν υπολογισμό σύμφωνα με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται όλοι οι συνταξιούχοι με τον ίδιο τρόπο, είναι να έχουμε ίδιους κανόνες με όλους» ανέφερε και διευκρίνισε ότι «ο σκοπός μας δεν είναι να μειώσουμε, είναι να βρούμε αυτό το ιδανικό ποσοστό αναπλήρωσης που θα κρατάει το ασφαλιστικό σύστημα σε τροχιά βιωσιμότητας».
«Δεν θέλουμε να μειώσουμε τις συντάξεις των ανθρώπων, αλλά να τις εξασφαλίσουμε ώστε να μπορούν να τις παίρνουν και αύριο», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Αυτό που προτείνει, όπως εξήγησε, είναι ο επαναϋπολογισμός να γίνει με έναν ενιαίο κανόνα που θα λαμβάνει υπόψη τον μισθό που έπαιρνε κάποιος, τις εισφορές που έχει πληρώσει και το ποσοστό αναπλήρωσης που θα οριστεί για τη μισθολογική κατηγορία στην οποία ανήκει κάποιος.
Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «οι μικρές συντάξεις που βασίζονται σε μικρούς μισθούς δεν πρόκειται να θιγούν», επισημαίνοντας ότι «δεν δημιούργησαν το πρόβλημα στο ασφαλιστικό σύστημα αυτοί που είχαν μισθό 1.000 ευρώ και ποσοστό αναπλήρωσης 70 ή 80% στο χιλιάρικο», αλλά εκείνοι «που είχαν μισθό 2 και 3 χιλιάδες και είχαν ποσοστό αναπλήρωσης 110 και 120%».
Με τον επαναϋπολογισμό επομένως αυτοί πρόκειται να θιγούν, όχι άλλοι», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης