Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Παυλόπουλου (ΠτΔ) με Κ. Μπακογιάννη – Στο επίκεντρο, τα προβλήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνάντηση Παυλόπουλου (ΠτΔ) με Κ. Μπακογιάννη – Στο επίκεντρο, τα προβλήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Τον ρόλο των περιφερειών στον χειρισμό ζητημάτων όπως η απορροφητικότητα των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι οι περιφέρειες βρίσκουν τρόπους να εμπλουτίσουν το ΕΣΠΑ και με νέους πόρους, τους οποίους η κεντρική διοίκηση δεν τους είχε φαντασθεί ποτέ, ενώ αναφέρθηκε και στην εξαιρετική παρουσία- όπως τη χαρακτήρισε- της Ένωσης Περιφερειών στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι στο προσφυγικό ζήτημα «οι συνάδελφοί σας που είναι στις κρίσιμες περιοχές έδειξαν ότι γνωρίζουν να χειρίζονται τα θέματα και γνωρίζουν να τα χειρίζονται όπως ταιριάζει και για την ασφάλεια του τόπου και για την προστασία του ανθρώπου».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, αλλά και για το ενδιαφέρον του για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ότι «αυτήν τη στιγμή δίνουμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα να κρατηθούμε όρθιοι» και πρόσθεσε πως αρκετές φορές αισθανόμαστε ότι «κολυμπάμε ενάντια στο ρεύμα».
Όσον αφορά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Μπακογιάννης υποστήριξε ότι το κορυφαίο ζήτημα είναι η υποχρηματοδότηση, λόγω της στατιστικής στρέβλωσης.
«Το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι. Δυστυχώς, όμως, οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδος δικαιούνται πολύ λιγότερες χρηματοδοτήσεις, πολύ λιγότερα ευρωπαϊκά κονδύλια από ό,τι οι υπόλοιποι Έλληνες», σημείωσε.
Ο κ. Μπακογιάννης απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραστεί, ως πρώτος πολίτης της χώρας, στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Θήβας, που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2016, πρόσκληση την οποία και απεδέχθη ο κ. Παυλόπουλος.
Αναφερόμενος στον κ. Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει διανύσει την ιεραρχία της όπως αρμόζει για να γνωρίζει τα προβλήματά της και παραμένει σταθερός στο να την υπηρετεί, σύμφωνα με την εντολή που του έδωσε ο κόσμος που τον ψήφισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης