Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (Εργασίας): Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η απονομή των συντάξεων - Κατακερματισμένο το ασφαλιστικό

Κατρούγκαλος (Εργασίας): Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η απονομή των συντάξεων - Κατακερματισμένο το ασφαλιστικό
«Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας υπόκειτο για πολλά χρόνια σε πελατειακές πρακτικές και επιδεινώθηκε από την κρίση»
Διέψευσε το σενάριο εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή των συντάξεων, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η πρόταση της επιτροπής σοφών δεν αποτελεί την τελική πρόταση της κυβέρνησης, αλλά την έναρξη δημόσιου διαλόγου για το ασφαλιστικό.
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι ένα «δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα», που θα φροντίζει και θα προστατεύει τους πλέον αδύναμους και δεν θα έχει κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι μετά από δικές του παρεμβάσεις, έγινε αποδεκτό, να τελεί η διαπραγμάτευση που αφορά τις εργασιακές σχέσεις υπό την εποπτεία των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, για την οποία είπε ότι θα είναι παρούσα και στην τελική διαπραγμάτευση του ασφαλιστικού.
Σε ότι αφορά το θέμα των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων, είπε ότι θα επιλυθεί με τον επόμενο νόμο, ο οποίος θα προβλέπει τον διαχωρισμό προνοιακών και ασφαλιστικών παροχών.
Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας κατακερματισμένο και υπόκειτο για πολλά χρόνια σε πελατειακές πρακτικές, ενώ επιδεινώθηκε από την κρίση, την απώλεια άνω του ¼ της εργατικής δύναμης, καθώς και την «καταλήστευση» των αποθεματικών των ταμείων από το PSI.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης