Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο λαϊκισμός των δημοσιογράφων και η άτολμη και «λίγη» απάντηση του Κυριάκου για τις καθαρίστριες

Ο λαϊκισμός των δημοσιογράφων και η άτολμη και «λίγη» απάντηση του Κυριάκου για τις καθαρίστριες
Ο λαϊκισμός και η συντεχνιακή προσέγγιση στην πολιτική και τη δημοσιογραφία είναι μια από τις αιτίες της χρεοκοπίας
Για περίπου μισή ώρα η συζήτηση και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην εκπομπή Ενικός και στη συνέντευξη του υποψήφιου για την προεδρία της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορούσε τις απολυμένες καθαρίστριες!
Όλες οι πρώτες ερωτήσεις φορούσαν αυτή την ιστορία, οπότε ένα μεγάλο τμήμα της συνέντευξης αναλώθηκε στον… κλάδο των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, στον τρόπο που απολύθηκαν, αν το επέβαλε η τρόικα, αν μπορούσε να κάνει πίσω ο υπουργός κ.ο.κ.!
Αδικημένες ή όχι, ριγμένες ή όχι, κατάφορα άδικα εξοβελισμένες από το δημόσιο ή όχι, θύματα της ανάλγητης τρόικας ή όχι, οι συμπαθέστατες καθαρίστριες δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της χώρας!
Σε μια χώρα ισοπεδωμένη από την ανεργία, μαστιζόμενη από μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, με 1,5 εκατ. ανέργους, με εκατοντάδες χιλιάδες άξιους επιστήμονες να «δραπετεύουν» μετανάστες στο εξωτερικό, με οικογένειες να χωρίζονται, το να «παπαγαλίζεις» διαρκώς το θέμα των καθαριστριών, είναι αυτισμός!
Εδώ και μια πενταετία η χώρα μαστίζεται από τον στρουθοκαμηλισμό να αρνείται να δει κατάματα την αλήθεια, αρνείται να δει την αιτία της χρεοκοπίας!
Ο λαϊκισμός και η συντεχνιακή προσέγγιση στην πολιτική και τη δημοσιογραφία, είναι μια από τις αιτίες της χρεοκοπίας.
Στη χθεσινή συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης κλήθηκε να… απολογηθεί για την υποχρέωση του κράτους να απολύσει έναν συμφωνημένο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, από το υπεράριθμο προσωπικό.
Δεν παίρνουμε θέση αν καλώς απολύθηκαν οι καθαρίστριες ή αν κακώς έπραξε ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός στην εφαρμογή του μνημονίου.
Όμως, αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι συνεχίζουμε να στρουθοκαμηλίζουμε.
Ξεχνούμε ότι η χώρα χρεοκόπησε το 2010, ή τουλάχιστον τότε «έσκασαν» εκκωφαντικά τα συμπτώματα της χρεοκοπίας.
Από τη μία λοιπόν οι… συντεχνιακές ερωτήσεις των δημοσιογράφων που συνεχίζουν να χαϊδεύουν το… κοινό ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις, από την άλλη η καταφανώς άτολμη και απολύτως «λίγη» αντίδραση του κ. Κ. Μητσοτάκη!
Αν ο κ. Μητσοτάκης πίστευε ότι κακώς εφάρμοσε τότε τις πολιτικές αυτές, ότι κακώς απολύθηκαν οι καθαρίστριες, έπρεπε να μην τις εφαρμόσει και να παρατηθεί αμέσως.
Εφόσον δεν το έπραξε, σημαίνει ότι τις πίστευε. Κανένας δε θέλει να χάνει κάποιος τη δουλειά του, όμως σε μια χώρα που το δημόσιο έχει γίνει «κάδος» εξυπηρέτησης κάθε πελατειακής σχέσης, πρέπει να παρθούν μέτρα. Σκληρά μέτρα.
Δεν είναι δυνατόν ο ιδιωτικός τομέας να συνεχίζει να στύβεται μέχρι… εξαλείψεως για να συντηρείται ένα μαφιόζικο σύστημα πελατειακής υπερβολής, ένα υπερτροφικό τέρας που σκοτώνει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης!
Από τη μία οι άτολμες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και από την άλλη η… φυγή του κ. Μητσοτάκη που έδειξε άνευρος, με την απάντησή του να κρίνεται κατώτερη των περιστάσεων και των προσμονών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης