Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοικτό το ΔΝΤ στην επιστροφή της Κούβας, αν και η Αβάνα δεν έχει εκδηλώσει ακόμη ενδιαφέρον

Ανοικτό το ΔΝΤ στην επιστροφή της Κούβας, αν και η Αβάνα δεν έχει εκδηλώσει ακόμη ενδιαφέρον
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, για να επιστρέψει μια χώρα στο ΔΝΤ πρέπει να υποβάλει αίτημα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει η Κούβα
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής της Κούβας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το «Νούμερο 2» του Ταμείου, ο αμερικανός οικονομολόγος David Lipton, αν και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Αβάνα δεν έχει εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.
Σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe, από τη Λίμα του Περού, όπου διεξάγεται η Σύνοδος ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας, ο David Lipton ανέφερε ότι για την επιστροφή μιας χώρας στο Ταμείο υπάρχουν πρωτόκολλα, προσθέτοντας ότι «πρέπει να υποβάλλουν αίτημα».
Προς το παρόν, σημείωσε, η Κούβα δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα.
«Είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς, ο χρόνος θα δείξει», ανέφερε ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ταμείου.
Η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τους προέδρους των δύο χωρών, Barak Obama και Raul Castro, ύστερα από μισό αιώνα ρήξης, υποδηλώνει το τέλος της πολιτικής απομόνωσης του κομουνιστικού καθεστώτος της Κούβας.
Σημειώνεται ότι η Κούβα είναι ιδρυτικό μέλος του ΔΝΤ το 1944, όμως αποφάσισε να το εγκαταλείψει μετά τη νίκη της κομουνιστικής επανάστασης υπό τον Fidel Castro το 1959.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης