Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο ανοίγουν οι έλληνες ξενοδόχοι λόγω των capital controls

Τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο ανοίγουν οι έλληνες ξενοδόχοι λόγω των capital controls
Η πιο προσφιλής χώρα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών είναι η Κύπρος καθώς έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο τραπεζικό της σύστημα
Νέους τραπεζικούς λογαριασμούς σε χώρες της ευρωζώνης ανοίγει ο ένας ξενοδόχος μετά τον άλλον για την επόμενη τουριστική σεζόν.
Αιτία τα capital controls που έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή των επιχειρηματιών οι οποίοι προσπαθούν να απεμπλακούν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα που αντί να τους διευκολύνει του φέρνει συνεχώς εμπόδια.
Η πιο προσφιλής χώρα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών είναι η Κύπρος καθώς έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο τραπεζικό της σύστημα, ενώ το ελληνικό έχει
ανοικτά θέματα όπως είναι η ανακεφαλαιοποίηση.
Την αποκάλυψη αυτή κάνει στο www.bankingnews.gr o γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεοδόχων κ Γρηγόρης Τάσιος τονίζοντας ότι οι νέες συμφωνίες με τους tour operator περιλαμβάνουν τις καταβολές σε τράπεζες του εξωτερικού
Με τον τρόπο αυτό ο ιδιοκτήτης θα μεταφέρει μέσω i-banking χρήματα του στην Ελλάδα για να κάνει πληρωμές.
Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας και πρόεδρους της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ξενοδόχοι της Βόρειας Ελλάδας μεταφέρουν την έδρα της τουριστικής επιχείρησης στη Βουλγαρία λόγω του χαμηλού φορολογικού συντελεστή, ο οποίος να σημειωθεί διαμορφώνεται στο 17% ενώ στη χώρα μας από το 29% και με την απαίτηση για προκαταβολή φόρου ο συντελεστής «αγγίζει» το 60%.
Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε ότι η τουριστική χρονιά που πέρασε έκλεισε με αρνητικό πρόσημο στα επίπεδα του 10% αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών. Οι απώλειες προήλθαν από του λιγότερους Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες που έφθαναν με πτήσεις charter στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Οι προοπτικές για τη νέα τουριστική σεζόν είναι θετικές, αναφέρει ο κ. Τάσιος, και επισημαίνει ότι το προσφερόμενο τουριστικό πακέτο θα είναι πιο ακριβό έως 15% εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ και των υψηλότερων κοστολογίων των τροφίμων.
Ο σκληρός ανταγωνισμός από τις όμορες τουριστικές χώρες θα μας πάρουν ένα μέρος της πελατείας μας.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης