Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Άλλος ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ και άλλος ο μετεκλογικός - Είσαστε καιροσκόποι, η απάτη αποκαλύπτεται

Μεϊμαράκης: Άλλος ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ και άλλος ο μετεκλογικός - Είσαστε καιροσκόποι, η απάτη αποκαλύπτεται
Η ΝΔ θα σταθεί με συνέπεια μπροστά στις ανάγκες της χώρας - Κύριε Τσίπρα δεν διαβάσατε το προσχέδιο του προϋπολογισμού - Πάτε παντού απροετοίμαστος - Η ΝΔ θα λέει ναι σε κάθε τι θετικό, όχι σε κάθε είδους ισοπέδωση, όχι στον κρατισμό, όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης
(upd10)Νέα, σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Β. Μεϊμαράκης.
Η πολιτική απάτη των Τσίπρα - Καμμένου αποκαλύπτεται, κατήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης, για να προσθέσει πως "το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποκαλύπτει ότι η χώρα επιστρέφει στην ύφεση, αυξάνονται η ανεργία και τα πρωτογενή ελλείμματα.
"Τα μέτρα λιτότητας είναι 6,5 δισ. ευρώ, ενώ έρχονται πρόσθετοι φόροι και περικοπές συντάξεων και επιδομάτων".
Είστε καιροσκόποι, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. 
Επενδύετε στον πολιτικό καιροσκοπισμό τώρα που τελείωσαν οι αντιμνημονιακές κορώνες, διεμήνυσε, για να επαναλάβει πως "οι κίνδυνοι, όπως το Grexit, βρίσκονται δυστυχώς μπροστά μας.
Έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας, τόνισε για να επαναλάβει, απευθυνόμενος και πάλι στην κυβέρνηση, πως "κάνατε εκλογές για να προλάβετε τη φοροκαταιγίδα και τις περικοπές στις συντάξεις.
Άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, κατήγγειλε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Συνεχίζοντας ο κ. Μεϊμαράκης δεν δίστασε να δηλώσει "Δεν σας αναγνωρίζω κύριε Τσίπρα...
Βαφτίσατε πλούσιους τους εργαζόμενους με 1.500 ευρώ και τους συνταξιούχους των 1.000 ευρώ.
Αυξήθηκε σχεδόν παντού ο ΦΠΑ, ο φόρος για τα ενοίκια, η έκτακτη εισφορά".
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να "δεσμευτεί ότι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν θα εφαρμοστεί".
Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, τις γυναίκες, τις πολύτεκνες, τους άνεργους που ζητούν δουλειές, σημείωσε.
Κανείς δεν αισθάνεται ότι είναι καλύτερα σήμερα απ' ό,τι ήταν τον Γενάρη, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης, για να δεσμευθεί, ταυτόχρονα, πως η ΝΔ θα σταθεί με συνέπεια μπροστά στις ανάγκες της χώρας.
Σας δώσαμε εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης για να μείνει η χώρα στο ευρώ, όχι για να υπογράψετε ό,τι να 'ναι, κατήγγειλε επίσης ο κ. Μεϊμαράκης, για να προσθέσει πως "στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά όχι τις νέες περικοπές".
Στο σημείο αυτό δεν δίστασε να επισημάνει πως "σχεδόν καθημερινά ένας υπουργός ανοίγει την πόρτα για επενδύσεις και έρχεται ένας άλλος και την κλείνει".
"Ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε τόση στήριξη, αλλά αντί για εθνικός ηγέτης γίνατε κομματάρχης", σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.
Είμαστε μαζί σας στο θέμα του χρέους, σημείωσε, για να επισημάνει ωστόσο πως "για το χρέος δεν καταφέρατε τίποτα παραπάνω απ' ότι προέβλεπε το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.
Η βιωσιμότητά του επιδεινώθηκε τους 8 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ".
"Μόνος σας κ. Τσίπρα ακυρώσατε την ελάφρυνση του χρέους γιατί στον ΟΗΕ δεν τα συζητούν αυτά τα κράτη", διεμήνυσε επίσης.
Ο λογαριασμός των μέτρων πάει στους φτωχούς όχι στους έχοντες, τόνισε για να αναρωτηθεί "Αυτή είναι η μνημονιακή αριστερά;".
Ταυτόχρονα ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την ανάγκη να αλλάξει ο νόμος για την ποινική ευθύνη των υπουργών, αλλά και να μη δημιουργούνται σκιές χωρίς λόγο, όπως προεκλογικά.
Ζητούμε, συνέχισε, να μη γίνει ούτε βήμα πίσω, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στο Ιόνιο, ούτε πουθενά, καθώς υπάρχει ελαφρότητα στο μεταναστευτικό.
Η κυβέρνηση να βάλει σε εφαρμογή τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και να ξεμπλοκάρει τα μεγάλα έργα, σημείωσε.
Η ΝΔ θα λέει ναι σε κάθε τι θετικό, αλλά θα λέει όχι σε κάθε είδους ισοπέδωση, όχι στον κρατισμό, όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Θα διαβεβαιώσετε ότι κανένας από τη ΝΔ δεν συμμετέχει σε σκάνδαλα
Θα διαβεβαιώσετε ότι κανένας από τη ΝΔ δεν συμμετέχει σε σκάνδαλα, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για να παρουσιάσει τα εξής ζητούμενα προς την κυβέρνηση:
- Ονόματα και διευθύνσεις να δώσετε για τους ολιγάρχες.
- Ποιοι είναι; Φαντάσματα είναι;

Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών διορίζονται χωρίς κρατική παρέμβαση - Πώς θα τα αλλάξετε;
"Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών διορίζονται χωρίς κρατική παρέμβαση, εσείς πώς θα τα αλλάξετε;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να προσθέσει πως "Λέτε ότι θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών.
Δεν ξέρετε ότι η ανακεφαλαιποίηση γίνεται εξαιτίας των δικών σας χειρισμών;
Κύριε Τσίπρα δεν έχετε διαβάσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, είσαστε απροετοίμαστος, πάτε παντού απροετοίμαστος, κατήγγελε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης