Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μάχη» πολιτικών εντυπώσεων για ένα τριήμερο στη Βουλή… με το λογαριασμό στους πολίτες

«Μάχη» πολιτικών εντυπώσεων για ένα τριήμερο στη Βουλή… με το λογαριασμό στους πολίτες
Αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους αλλά κενές περιεχομένου
Ο πρωθυπουργός ανέγνωσε χθες τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης του, ανοίγοντας τον κύκλο της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή που θα κορυφωθεί με την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Το εάν θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα όσα είπε ο κ.Τσίπρας παραμένει ερωτηματικό.
Ιδιαίτερα εάν κάποιος σπεύσει να ανατρέξει στις προγραμματικές του δηλώσεις τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η πολιτική αστάθεια έκλεισε με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και ότι η κυβέρνηση του έχει ορίζοντα τετραετίας.
Αλλά ένας από τους 155 βουλευτές του, ο Ν. Νικολόπουλος είχε σπεύσει από νωρίς χθες το πρωί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο «δυσαρεστημένος» κ.Νικολόπουλος υποστήριξε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Στάση που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι όσο εντείνονται τα μέτρα λιτότητας δεν θα εκδηλωθεί και από άλλους βουλευτές της συγκυβέρνησης, όσο και αν αυτή τη στιγμή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μοιάζουν συμπαγείς.
Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση σηκώνει τη «σημαία της εξέγερσης».
Οι υψηλοί τόνοι αναμένεται να κυριαρχήσουν όχι μόνο στην ομιλία του αρχηγού της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη αλλά και στις τοποθετήσεις των Κ. Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, μια και οι τρεις τους θα επιχειρήσουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προσωπικά οφέλη και προβολή από την επίθεση στην κυβέρνηση δεδομένης της κούρσας διαδοχής στην προεδρία της ΝΔ.
Εξίσου σκληρή αντιπολίτευση αναμένεται να ασκήσουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ όσο και Το Ποτάμι σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χαμένους πολιτικούς πόντους από τη διαφαινόμενη δυσαρέσκεια της κοινωνίας από την εφαρμογή των μέτρων.
Συνεπώς η περίφημη συναίνεση που επικράτησε στα λόγια κατά την προεκλογική περίοδο, δεν φαίνεται να έχει χώρο στο μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό.
Η εξίσου περίφημη πολιτική σταθερότητα που «ευαγγελίζεται» ο κ.Τσίπρας κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται.
Με κάποιες μικρές προσθαφαιρέσεις το πολιτικό σκηνικό παραμένει εγκλωβισμένο στη γνωστή, παλιά λογική του.
Η οποία συνίσταται στην αδυναμία του να περιγράψει τολμηρά το πρόβλημα και να σπεύσει για τη λύση του.
Οι πολίτες για μια ακόμα φορά θα παρακολουθήσουν μια μάχη πολιτικών εντυπώσεων.
Γνωρίζοντας ότι στο τέλος ο λογαριασμός από την κάθε λογής πολιτική «αστοχία» ή «κενότητα» λόγων θα περάσει από την τσέπη του.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης