Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμονοπωλιακή έρευνα στη Volkswagen ξεκινάει η Ιταλία, για «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές»

Αντιμονοπωλιακή έρευνα στη Volkswagen ξεκινάει η Ιταλία, για «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές»
Η έρευνα είναι αποτέλεσμα σειράς παραπόνων από ιταλικές καταναλωτικές οργανώσεις
Οι αντιμονοπωλιακές αρχές στην Ιταλία ξεκίνησαν έρευνα στη Volkswagen, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, προκειμένου να εξεταστεί αν οι πελάτες της εταιρείας εξαπατήθηκαν όσον αφορά τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων που δήλωνε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι στη Ρώμη, σημειώνουν οι «Financial Times», οι ιταλικές αρχές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ζώνης του ευρώ επισημαίνουν ότι η έρευνα στην Volkswagen και την ιταλική θυγατρική της ήταν το αποτέλεσμα σειράς παραπόνων από καταναλωτικές οργανώσεις.
Η υπόθεση στην οποία βασίζεται η έρευνα, είναι ότι η VW προχώρησε σε «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» πωλώντας αυτοκίνητα και εμπορικά οχήματα, τα πρότυπα εκπομπών αέριων ίππων ήταν κατώτερα των δηλωθέντων.
Η αντιμονοπωλιακή αρχή αναφέρει επίσης ότι «οι καταναλωτές μπορεί να οδηγήθηκαν λανθασμένα να προχωρήσουν σε αγορές, λόγω των εκπομπών ρύπων και των βεβαιώσεων για τα στανταρτ που χρησιμοποιεί η VW στο πλαίσιο των διαφημιστικών εκστρατειών της και στο πληροφοριακό υλικό που διανέμεται από τους αντιπροσώπους της».
Η έρευνα σχετίζεται με τα μοντέλα που πωλήθηκαν από την VW μεταξύ του 2009 και 2015 με τα σήματα των Volkswagen, Audi, Seat και Skoda.
Περισσότερα από 650.000 οχήματα VW έχουν ανακληθεί στην Ιταλία ως αποτέλεσμα του σκανδάλου, ενώ υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι η εκκολαπτόμενη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας θα μπορούσε να κινδυνέψει αν οι πωλήσεις αυτοκινήτων επηρεαστούν δυσμενώς και πληγούν οι προμηθευτές της VW.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης