Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Οι φορείς του τουρισμού θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

tags :
Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Οι φορείς του τουρισμού θα προσπαθήσουν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά
Απαραίτητο να υπάρξουν ενέργειες που θα θωρακίσουν τον ελληνικό τουρισμό στη διεθνή αγορά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ
Την θέση ότι οι φορείς και οι επιχειρηματίες του ελληνικού τουρισμού θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να απορροφήσουν το κόστος από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ο κ.Ανδρεάδης ζήτησε να υπάρξει από την Πολιτεία ένα πλέγμα ενεργειών που θα θωρακίσει τον ελληνικό τουρισμό στη διεθνή αγορά μετά την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, υπογραμμίζοντας πάντως πως από αυτήν την αύξηση θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στους ισολογισμούς των τουριστικών επιχειρήσεων για το  2016.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεαδάκη η πολιτεία πρέπει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, να διαμορφώσει ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό καθεστώς, να ενισχύσει τη ρευστότητα και να επαναφέρει τη σταθερότητα στην αγορά.
«Αν δεν πληρώσουν όλοι τον ΦΠΑ και τις εισφορές που τους αναλογούν, δεν προχωρήσει ταχύτατα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η στήριξη - χρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρήσεων με ρεαλιστικούς όρους, δεν αναθερμανθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα και δεν ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές που φθίνουν ραγδαία, δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας και ουσιαστική μείωση της ανεργίας.
Αντίθετα, η χώρα θα βιώνει μία διαρκή και επώδυνη ταλάντωση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» υποστήριξε ο κ.Ανδρεάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης