Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Αθήνα στις 2/10 ο καθηγητής του Harvard, Dani Rodrik - Δίνει διάλεξη για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Στην Αθήνα στις 2/10 ο καθηγητής του Harvard, Dani Rodrik - Δίνει διάλεξη για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του επικεντρώνεται σε ζητήματα παγκοσμιοποίησης, οικονομικής ανάπτυξης και πολιτικής οικονομίας
Τον διανοητή Dani Rodrik υποδέχεται την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η Αθήνα.
Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής μιλάει την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις: Διδάγματα από Εμπειρίες άλλων χωρών».
Ο Dani Rodrik είναι καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονοµίας στη Σχολή Διακυβέρνησης «Τζον Κένεντι» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Ford Foundation Professor, John F. Kennedy School of Government, Harvard University) στο οποίο επέστρεψε τον Ιούλιο του 2015, ύστερα από διετή θητεία στο Ινστιτούτο Ανωτάτων Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πρίνστον, όπου κατείχε την έδρα Albert O. Hirchman.
Παράλληλα είναι επισκέπτης καθηγητής στο London School of Economics (Centennial Professor, LSE 2013-2016).
Το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του επικεντρώνεται σε ζητήματα παγκοσμιοποίησης, οικονομικής ανάπτυξης και πολιτικής οικονομίας.
Η εκδήλωση θα αρχίσει (ώρα 6 μ.μ.) με χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο προέδρος του Μεγάρου Μουσικής Ιωάννης Μάνος, η Monika Ekstrom (Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα), η Katarzyna Czaplicka (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών-UNDP), ο Γεράσιμος Αρσένης, (Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (INEΡΠΟΣΤ).
Στις 6.30 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της ομιλίας του καθηγητή.
Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 4:30 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης