Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ανοδική τάση σε Ασία και ΗΠΑ ακολουθούν οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο παραμένουν τα εμπορεύματα

Την ανοδική τάση σε Ασία και ΗΠΑ ακολουθούν οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο παραμένουν τα εμπορεύματα
Οι επενδυτές επέλεξαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Glencore, η μετοχή της οποίας καταγράφει σήμερα σημαντικά κέρδη άνω του 6%
Διευρυμένα κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ακολουθώντας τον θετικό… βηματισμό των αγορών σε Ασία σήμερα και ΗΠΑ χθες.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένουν τα εμπορεύματα, με τους κλάδους εξόρυξης και πετρελαίου να αποτελούν ωστόσο πηγή ανησυχίας.
Οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν νωρίς σήμερα στην Ασία, μετά την ανακοίνωση για τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Η Glencore, αρνητικός πρωταγωνιστής στις προηγούμενες συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαβεβαίωσε ότι διατηρεί ανέπαφη την εμπιστοσύνη στις δραστηριότητές της και ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, ούτε φερεγγυότητας αναφορικά με το χρέος της.
Οι επενδυτές επέλεξαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Glencore, η μετοχή της οποίας καταγράφει σημαντικά κέρδη άνω του 6%.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:50 π.μ., ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 1,92%, στις 9.631,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,74%, στις 6.010,30 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 1,85%, στις 4.423,50 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 1,32%, στις 9.518 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 1,58%, στις 21.054 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 1,72%, στις 345,08 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης