Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιος είναι ο επικρατέστερος για νέος αρχηγός στην ΝΔ, μάλλον ο Μειμαράκης.... και ο ρόλος της Χρυσής Αυγής

Ποιος είναι ο επικρατέστερος για νέος αρχηγός στην ΝΔ, μάλλον ο Μειμαράκης.... και ο ρόλος της Χρυσής Αυγής
H καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου του 2015....για την αρχηγία της ΝΔ  
Ποιος είναι ο επικρατέστερος για αρχηγός της ΝΔ;
Οι υποψήφιοι αυξάνονται και δεν αποκλείεται τελικώς ο αριθμός τους να ξεπεράσει και τις αρχικές εκτιμήσεις.
H καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου του 2015.  
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι;
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ηττήθηκε από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κατάφερε να συσπειρώσει την ΝΔ….από την εικόνα διάλυσης που εμφάνιζε λόγω της αποτυχημένης διακυβέρνησης Σαμαρά.
Ο Μειμαράκης μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδια του αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα θέσει υποψηφιότητα και θα εκλεγεί.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας περιφερειάρχης στην Μακεδονία έχει εκλεγεί με συντριπτικό ποσοστό και γενικώς τυγχάνει θετικής αποδοχής.
Ήδη ξέσπασε κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος είναι υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ και κατηγορεί τον Τζιτζικώστα για ασυμβίβαστο.
Ο Τζιτζικώστας θα ήταν μια καλή επιλογή, είναι αποδεκτός από την κοινωνία αλλά δεν έχει κομματικό μηχανισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει από νωρίς υποψηφιότητα, προέρχεται από την οικογένεια Μητσοτάκη και αυτή η παράμετρος προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις….θετικές και αρνητικές.
Άδωνις Γεωργιάδης ο μαχητικός βουλευτής της ΝΔ είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος προέρχεται από τον χώρο της δεξιάς αλλά δεν διαθέτει κομματικό μηχανισμό.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη της γνωστής οικογενείας Κεφαλογιάννη στην Κρήτη, με παράδοση στην πολιτική και με θετικές περγαμηνές έχει απήχηση στην κοινωνία, έχει στηριχθεί από την οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά…είναι μάλλον απίθανο να σηκώσει το βάρος την ανόρθωσης της ΝΔ.
Η Κεφαλογιάννη μέχρι τώρα επίσημα δεν έχει γνωστοποιήσει αν θέτει υποψηφιότητα.
Στους δυνητικούς υποψηφίους θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ο Ν. Δένδιας που έχει ιστορία αλλά δεν διαθέτει μηχανισμό καθώς και ο Μπακογιάννης περιφερειάρχης υιός της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης θεωρητικά είναι υποψήφια για την θέση του προέδρου.
Από όλα τα πρόσωπα που δυνητικά θα μπορούσαν ή έχουν θέσει υποψηφιότητα…ο επικρατέστερος είναι ο Μειμαράκης αν και Τζιτζικώστας και Κεφαλογιάννη έχουν συμπάθειες στην κοινωνία.

Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι το όνομα αλλά η πολιτική

Η ΝΔ δεν ηττήθηκε επειδή ονομάζεται ΝΔ αλλά κυρίως γιατί η διακυβέρνηση Σαμαρά αλλά και η στρατηγική τυφλής υπακοής στο μνημόνιο δημιούργησαν ισχυρές άμυνες στην κοινωνία.
Η κοινωνία θέλει το ευρώ αλλά απεχθάνεται την εθελοδουλία.
Η ΝΔ υποτάχθηκε στα μνημόνια, είπε σε όλα ΝΑΙ και δεν αντιπρότεινε μια φιλελεύθερη εναλλακτική πρόταση.
Για την ΝΔ το μνημόνιο είναι η φιλελεύθερη πρόταση.
Η στρατηγική αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολιτικό και ιδεολογικό αδιέξοδο την ΝΔ.
Η ΝΔ δεν χρειάζεται μόνο να ακολουθήσει μικροπολιτική αλλά χρειάζεται να υιοθετήσει μια εναλλακτική ώστε η Ελλάδα να βγει όσο το δυνατό νωρίτερα από το μνημόνιο.
Την μεγαλύτερη ζημία στην ΝΔ, την έκανε η εθελοδουλία της.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής….

Η Χρυσή Αυγή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην ΝΔ και προφανώς δείχνει ενδιαφέρον καθώς ο νέος πρόεδρος θα καθορίσει την κλίμακα διαρροών από την ΝΔ προς την Χρυσή Αυγή.
Η Χρυσή Αυγή δεν χρειάζεται να κάνει πολλά η ανάδειξη του νέου αρχηγού στην ΝΔ θα κρίνει πόσο θα κερδίσει από την ΝΔ.
Είναι αλήθεια ότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται ως μια σταθερή αντιμνημονιακή δύναμη με καθαρό λόγο και κυρίως σταθερή πολιτική.
Ο Μειμαράκης μάλλον θα αποτρέψει τις διαρροές προς την Χρυσή Αυγή ενώ οι άλλες επιλογές θα εντείνουν τις διαρροές.
Όμως στρατηγικά η ΝΔ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.
Μετά τις συνταγματικές εκτροπές Σαμαρά όπου προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει την Χρυσή Αυγή αλλά το σχέδιο απέτυχε καθώς παραμένει τρίτο κόμμα, η ΝΔ…κινδυνεύει από την Χρυσή Αυγή.
Αν κρατήσει καθαρά μνημονιακή γραμμή θα χάσει η ΝΔ.
Αν μετατοπιστεί προς το κέντρο επίσης θα χάσει η ΝΔ.
Αν στραφεί προς την Δεξιά θα αποκλείσει το κέντρο.
Η ΝΔ βρίσκεται περιχαρακωμένη και η Χρυσή Αυγή σε πλεονεκτική θέση.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Σκληρή μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να δώσουν οι τέσσερις βασικοί διεκδικητές, Κυρ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας, Ευ. Μεϊμαράκης και Άδωνις Γεωργιάδης.
Η κούρσα διαδοχής στο στρατόπεδο της λεωφόρου Συγγρού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.
Στις 2 Οκτωβρίου το τοπίο στη ΝΔ θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, καθώς τότε λήγει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες.
Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, με αιχμή το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος στη μετά την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου εποχή δίνουν και παίρνουν, το παρασκήνιο είναι έντονο, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι βασικές υποψηφιότητες θα είναι τέσσερις και θα αφορούν στους κ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη, Απ. Τζιτζικώστα, Ευ. Μεϊμαράκη και Αδ. Γεωργιάδη.
Το απόγευμα της Δευτέρας 28/9 την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o Αδ. Γεωργιάδης.
"Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των Στελεχών, των Ψηφοφόρων και των Φίλων της Νέας Δημοκρατίας", έγραψε στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε - επισήμως - στις 22 Σεπτεμβρίου την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ.
Με στόχο η ΝΔ να καταστεί εκ νέου κόμμα εξουσίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύεται πως, αν αναλάβει την προεδρία, θα αλλάξει τα πάντα στη NΔ, εκτός από το όνομα του κόμματος...
Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης προαναγγέλλει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς και εντυπώσεων, δεν έχει επισημοποιήσει την απόφασή του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η απόφαση είναι δική μου και θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω».
«Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή», δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 28/9 ο κ. Μεϊμαράκης.
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε επισήμως στις 26 Σεπτεμβρίου και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.
«Θέτω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

Η διαδικασία για την εκλογή προέδρου
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 εκπνέει η προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου της ΝΔ να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.
Στη συνέχεια θα δοθούν άλλες δύο ημέρες προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, όπως έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ η οποία θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση της θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων και θα αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

Γεωργιάδης: Τα όρια της ΝΔ είναι από τη δεξιά έως το κέντρο
Τα όρια της ΝΔ είναι από τη δεξιά έως το κέντρο, υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «στην κεντροδεξιά χωράμε όλοι», ενώ αυτοπροσδιορίστηκε ως «δεξιός», στα πρότυπα του Nicola Sarkozy.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής πραγματικών και ρεαλιστικών πολιτικών, οι οποίες θα εστιάζουν στη μείωση της ανεργίας και στις ιδιωτικοποιήσεις.
«Να σκιστούμε για να βρούμε δουλειά στους άνεργους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να έχουν μία σκληρή σύγκρουση.
Κληθείς να σχολιάσει τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε έναν σπουδαίο και αξιοπρεπή αγώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης