Τελευταία Νέα
Πολιτική

ABC: Ύστερα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, η φτώχεια στην Ελλάδα επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα

ABC: Ύστερα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, η φτώχεια στην Ελλάδα επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα
Η διάσωση δεν γίνεται αισθητή, η οικονομία δεν ξεκολλάει, ενώ οι φόροι συνεχώς αυξάνονται, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα
Στην επιδείνωση της ζωής των Ελλήνων αναφέρεται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας ABC, στο οποίο φιλοξενούνται απόψεις ελλήνων πολιτών, που τονίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και την ανασφάλεια σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον.
Στο άρθρο σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο: σε εννέα μήνες έχουν προσέλθει τρεις φορές στις κάλπες, δύο φορές για να επιλέξουν κυβέρνηση και μία για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα».
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κερδίσει και τις τρεις φορές», έχοντας ανανεώσει τη θητεία του ως πρωθυπουργού, αφού έλαβε το 35% των ψήφων του εκλογικού σώματος.
Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, οι οποίοι έχουν περικοπή και αναμένεται να ακολουθήσουν νέες μειώσεις μετά το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, όπως επίσης στη μαύρη εργασία, αλλά και τα capital controls, αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί νέοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην εφημερίδα διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος, «πολύς λόγος γίνεται για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη μείωση του χρέους, όμως το μόνο που θα πετύχει ο Τσίπρας είναι να μεταφερθεί χρονικά η αποπληρωμή του για 50 χρόνια».
«Πλέον, πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες πριν από τα Χριστούγεννα, διότι με τα capital controls οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να κλείνουν και να απολύουν υπαλλήλους», σημειώνει και προσθέτει ότι «αν οι Έλληνες δεν αρχίσουν να αποταμιεύουν τα χρήματά τους στις τράπεζες και δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες και την κυβέρνηση, θα καταλήξουμε ακόμη χειρότερα».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης