Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Φρένο στην εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έβαλαν τα capital controls - Aυξάνονται οι καταθέσεις

Βloomberg: Φρένο στην εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έβαλαν τα capital controls - Aυξάνονται οι καταθέσεις
Οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν ενός έτους, καθώς τα capital controls έβαλαν φρένο στη μαζική εκροή κεφαλαίων
Τέλος στη μαζική εκροή καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έβαλαν τα capital controls που επιβλήθηκαν στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, τα capital controls έβαλαν τέλος στη μαζική έξοδο των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.





Όπως προσθέτει, οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν ενός έτους, καθώς τα capital controls έβαλαν φρένο στη μαζική εκροή κεφαλαίων.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν βαθιά λαβωμένες, καθώς από το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης μέχρι και σήμερα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει γίνει μάρτυρας φυγής καταθέσεων άνω των 116 δισ. ευρώ.
Και όλα αυτά, καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οδεύει προς τον νέο, τρίτο γύρο ανακεφαλαιοποίησής του, μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου του 2013 και του 2014.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης