Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Underweight για τις αμερικανικές μετοχές, overweight για τις ευρωπαϊκές - Στο +3,4% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016

Barclays: Underweight για τις αμερικανικές μετοχές, overweight για τις ευρωπαϊκές - Στο +3,4% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2016
Η βρετανική τράπεζα προβλέπει αύξηση +8,4% για την εταιρική κερδοφορία το 2016, σε άμεση συνάρτηση με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης
Κλειδί για την πορεία των διεθνών αγορών αποτελεί η εικόνα της εταιρικής κερδοφορίας, όπως επισημαίνει, στη νέα έκθεσή της η Barclays "Global Equity Strategy - Earnings hold the key", επιχειρώντας να σκιαγραφήσει την επόμενη μέρα των χρηματιστηρίων διεθνώς.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, η άνοδος ή η πτώση της εταιρικής κερδοφορίας είναι εκείνη που θα κρίνει και την πορεία των μετοχών.
Κατά γενική ομολογία, οι αποτιμήσεις διεθνώς κρίνονται ελκυστικές, η νομισματική πολιτική δρα εξυπηρετικά και επομένως, στην τρέχουσα συγκυρία, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές είναι ο κίνδυνος μεγάλης υποχώρησης των εταιρικών κερδών.

Παγκόσμια ανάπτυξη και εταιρική κερδοφορία
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Βarclays, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα κινηθεί στο +3,2% για το δεύτερο εξάμηνο του 2015.
Για το σύνολο του 2016, η παγκόσμια ανάπτυξη τοποθετείται στο +3,4%, ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο όρο του +3,3% που καταγράφεται σε ετήσια βάση από το 1989.
Βάσει των ανωτέρω υπολογισμών, η βρετανική τράπεζα προβλέπει αύξηση +8,4% για την εταιρική κερδοφορία το 2016, σε άμεση συνάρτηση με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Underweight για τις αμερικανικές μετοχές, overweight για τις ευρωπαϊκές πλην Βρετανίας
Η βρετανική τράπεζα δηλώνει underweight για τις αμερικανικές μετοχές, αλλά, στον αντίποδα, overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές πλην της Βρετανίας.
Ταυτόχρονα δηλώνει overweight και για τις μετοχές της Ιαπωνίας, καθώς και για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης