Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kινητικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο λόγω Solvency II - Ξένα funds εξετάζουν την εξαγορά ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας

Kινητικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο λόγω Solvency II - Ξένα funds εξετάζουν την εξαγορά ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας
Το Solvency II θα καθορίσει το μέλλον της ασφαλιστικής βιομηχανίας αφού πλέον τίθενται πιο αυστηρά πρότυπα και προϋποθέσεις
Σε κινητικότητα έχει τεθεί ο ασφαλιστικός κλάδος της χώρας, ενόψει της εφαρμογής της οδηγίας για τη Φερεγγυότητα 2 (Solvency II), που ενεργοποιείται από τις αρχές του 2016.
Το Solvency II θα καθορίσει το μέλλον της ασφαλιστικής βιομηχανίας αφού πλέον τίθενται πιο αυστηρά πρότυπα και προϋποθέσεις για όλο το φάσμα εργασιών και λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών.
Λόγω των κεφαλαίων που θα πρέπει να διατηρούν οι εταιρείες, το μόνο σίγουρο, είναι σύμφωνα με στελέχη της αγοράς πως θα δούμε εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών, καθώς επίσης και αλλαγές στη στρατηγική και στα ιδιοκτησιακά δεδομένα εταιριών που ανήκουν σε τραπεζικούς οργανισμούς.
Λόγω της αυστηροποίησης των κριτηρίων εκτιμάται ότι τόσο αρκετές μικρές, οικογενειακές ασφαλιστικές εταιρείες όσο και μεγαλύτερες ενδεχομένως να μην τα καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία τους στην αγορά σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν τις απαραίτητες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου βάσει της νέας οδηγίας.
Το ενδιαφέρον πάντως στην παρούσα φάση εστιάζεται στις μεγάλες ασφαλιστικές που είναι θυγατρικές τραπεζών.
Ειδικότερα για την ΑΤΕ Ασφαλιστική εκκρεμεί ακόμα η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την ΕRGO.
Να σημειωθεί ότι η συμφωνία είχε υπογραφεί το φθινόπωρο του 2014.
Όσον αφορά την Εθνική Ασφαλιστική ακούγεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για τη απόκτηση ττου χαρτοφυλακίου ζωής της International Life.
Οι συζητήσεις αφορούν τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life ύψους 23 εκατ. ευρώ.
Η μεταβίβαση του εν λόγω χαρτοφυλακίου από την Εθνική Ασφαλιστική θα συνοδευτεί με τη μεταβίβαση στοιχείων του ενεργητικού της International Life, μεγαλύτερης αξίας, έτσι ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει.
Πάντως τίποτα μέχρι τώρα δεν θα πρέπει να θεωρείται οριστικό αφού οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.
Την ίδια στιγμή πληροφορίες από την ασφαλιστική αγορά αναφέρουν ότι ξένο fund έχει ήδη φτάσει στην χώρα διερευνώντας το ενδεχόμενο εξαγοράς ασφαλσιτικών εταιρειών με δυναμική παρουσία στην εγχώρια αγορά.

Ε.Μ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης