Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmermans (ΕΕ): Προειδοποιεί για άνοδο της ακροδεξιάς, αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα η προσφυγική κρίση

Timmermans (ΕΕ): Προειδοποιεί για άνοδο της ακροδεξιάς, αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα η προσφυγική κρίση
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι χώρες, στις οποίες φτάνουν οι άνθρωποι είναι σε καλύτερη θέση να διαχειριστούν και να καταγράψουν όσους καταφτάνουν», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Την προειδοποίηση πως αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, τότε θα σημειωθεί άνοδος του ακροδεξιού εξτρεμισμού σε όλη την ήπειρο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans.
Παράλληλα, σημείωσε πως χρειάζεται αύξηση της ασφάλειας στα ευρωπαϊκά σύνορα, ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα το κύμα των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την φτώχια της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι χώρες, στις οποίες φτάνουν οι άνθρωποι είναι σε καλύτερη θέση να διαχειριστούν και να καταγράψουν όσους καταφτάνουν, ώστε όσοι δεν έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν για άσυλο, να επιστρέφουν άμεσα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο BBC.
«Αν δεν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, αν δεν είμαστε ικανοί να βρούμε βιώσιμες λύσεις, τότε θα δούμε την ακροδεξιά να ενισχύεται στην Ευρώπη», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης