ΝΔ: Tην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη κρίνει η συνάντηση με τον Καραμανλή - Από 25/9 έως 2/10 οι αιτήσεις των υποψηφίων

ΝΔ: Tην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη κρίνει η συνάντηση με τον Καραμανλή - Από 25/9 έως 2/10 οι αιτήσεις των υποψηφίων
Τα επόμενα 24ωρα κρίνεται εάν ο κ.Μεϊμαράκης θα διεκδικήσει ή όχι την προεδρία της ΝΔ
(upd) Ο Β. Μειμαράκης είναι πολύ πιθανό να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ και ουσιαστικά να μην υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στην ΝΔ.
Οι διεργασίες συνεχίζονται και παρά τους υποψήφιους μνηστήρες Μητσοτάκης, Βορίδης και άλλοι τελικώς είναι πολύ πιθανό ο Μειμαράκης να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ.
Σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους για την προεδρία του κόμματος από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.
Οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο γραφείο του προέδρου της ΚΕΦΕ.
Παράλληλα, καθορίστηκαν τα εξής:
α) Οι ενδιαφερόμενοι ή τα εγγράφως εξουσιοδοτημένα από αυτούς πρόσωπα, θα μπορούν να παραλαμβάνουν αντίγραφο του καταλόγου των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και του τελευταίου Εθνικού Συνεδρίου, από το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.
β) Καθορίστηκε ως προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά των υποψηφιοτήτων που θα υποβληθούν για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου του κόμματος το χρονικό διάστημα από την 18:00 ώρα του Σαββάτου, 3 Οκτωβρίου 2015 (έναρξη προθεσμίας) έως την 14:00 ώρα της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2015 (λήξη προθεσμίας).
γ) Αποφασίστηκε ότι η Κ.ΕΦ.Ε. θα συγκληθεί αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή τυχόν ενστάσεων (Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 ώρα 14:00), προκειμένου να αποφανθεί επ' αυτών. Η έκδοση των σχετικών αποφάσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 20:00 ώρα της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2015.
δ) Αμέσως μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, και με ιδιαίτερο πρακτικό – απόφασή της, η Κ.ΕΦ.Ε. θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων (κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά) που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το απόγευμα πρόκειται να έχουν συνάντηση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Κώστας Καραμανλής.
Συνάντηση κατά την οποία αναμένεται να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις του κ.Μεϊμαράκη για το εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ (εκτιμάται ότι θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις του εντός του Σαββατοκύριακου), απόφαση που με τη σειρά της θα κρίνει και το εύρος των υποψηφίων.
Για παράδειγμα ο Μ. Κεφαλογιάννης έχει υποστηρίξει ανοιχτά πως η απόφαση του εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα της ΝΔ θα κριθεί από την απόφαση του κ.Μεϊμαράκη, ενώ σε στάση αναμονής είναι και άλλοι υποψήφιοι όπως οι Ν. Δένδιας, Απ. Τζιτζικώστας, Β. Κικίλιας, κα.
Εντός των επόμενων 24ωρων αναμένεται να λάβει και τις οριστικές του αποφάσεις για το εάν θα είναι υποψήφιος και ο Μ. Βορίδης όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS