Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Η απόφαση της ΕΕ για την μετεγκατάσταση των προσφύγων πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα

Αβραμόπουλος: Η απόφαση της ΕΕ για την μετεγκατάσταση των προσφύγων πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα
Η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορά της και παράλληλα να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά αυτή τη δύσκολη και σύνθετη κατάσταση, υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος
Για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της απόφασης για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων, που έλαβε το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίτροπος Μετανάστευσης, κατά την είσοδό του στο συμβούλιο των Ευρωπαίων επιτρόπων στις Βρυξέλλες.
Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές πως «υπήρξε ενισχυμένη πλειοψηφία που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αυτά που αποφασίσαμε σε όλες τις χώρες», ενώ πρόσθεσε ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες απέδειξαν ότι όταν μιλούν για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, το εννοούν πραγματικά».
Πρέπει να μπουν όροι για το ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται πράγματι διεθνούς προστασίας (πολιτικοί πρόσφυγες) και ποιοι είναι εκείνοι που επιλέγουν να έρθουν στην Ευρώπη ακολουθώντας παράνομες διαδρομές και οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέφουν στη χώρα τους, επανέλαβε ο ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση».
«Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική που δεν είχε στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε, «τώρα υπάρχει η νέα ευρωπαϊκή ατζέντα για την μετανάστευση η οποία ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται».
Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε ότι η εφαρμογή δεν θα είναι εύκολη και εξήγησε ότι για αυτό θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να έχει επαφές με τους υπουργούς και τις κυβερνήσεις, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, να εξηγούμε και βεβαίως να έχουμε ανοιχτούς διαδρόμους επικοινωνίας και συνεννόησης με όλους αυτούς που διαμορφώνουν τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης», επεσήμανε, στη συνέχεια.
Η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορά της και παράλληλα να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά αυτή τη δύσκολη και σύνθετη κατάσταση, η οποία θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμα, υποστήριξε, καταλήγοντας, ο κ. Αβραμόπουλος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης