Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα πέντε νέα υπουργεία που δημιουργεί ο Τσίπρας - Καταργείται η αντιπροεδρία της κυβέρνησης

Τα πέντε νέα υπουργεία που δημιουργεί ο Τσίπρας - Καταργείται η αντιπροεδρία της κυβέρνησης
Η Όλγα Γεροβασίλη παραμένει κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Υγείας
Στην ανασύσταση - μετονομασία πέντε υπουργείων, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκδίδοντας δύο Προεδρικά Διατάγματα.
Ειδικότερα, τα πέντε «νέα» υπουργεία που προκύπτουν είναι τα εξής:
- Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
- Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυγκροτείται και μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
- Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
- Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυγκροτείται σε υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
- Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στα νέα υπουργεία μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων, των υπηρεσιών, των θέσεων και το προσωπικό των ανασυνιστόμενων υπουργείων.

Καταργείται η αντιπροεδρία
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.bankingnews.gr, καταργείται η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, το χαρτοφυλάκιο της οποίας βρισκόταν στα χέρια του Γ. Δραγασάκη.
Κατά άλλες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη παραμένει κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Υγείας.
Ανοιχτό παραμένει ακόμη το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Βουλής, με τον Αλ. Τσίπρα να επιθυμεί παραμονή του Ν. Βούτση στο υπουργείο Εσωτερικών, τον Γ. Δραγασάκη να αρνείται τον τρίτο θεσμικό ρόλο, ενώ και ο Θ. Δρίτσας - το όνομα του οποίου επίσης ακούγεται για αυτή τη θέση - έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στο Ναυτιλίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα αυτονομηθεί.
Στο μεταξύ, δημιουργείται ένα υπερ-υπουργείο, το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει τη διαχείριση και την εφαρμογή της συμφωνίας, την πολιτική ισοδύναμων μέτρων, τον συντονισμό των υπουργείων τα οποία εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα και τις μεταρρυθίσεις του μνημονίου, ενώ θα έχει και την ευθύνη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης