Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Ξεκάθαρη η νίκη ΣΥΡΙΖΑ – Είδαμε σε επανάληψη τις εκλογές του Ιανουαρίου

NBG Securities: Ξεκάθαρη η νίκη ΣΥΡΙΖΑ – Είδαμε σε επανάληψη τις εκλογές του Ιανουαρίου
Ποιες είναι οι έξι προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση
Η κυβέρνηση που αναδείχθηκε στις χθεσινές εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο από μια επανάληψη του αποτελέσματος των προηγούμενων γενικών εκλογών, όπου ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες θα σχηματίσουν και πάλι έναν κυβερνητικό συνασπισμό.
Αυτό αναφέρει στη σημερινή 2σέλιδη ανάλυσή της η NBG Securities, υπό τον τίτλο «Elections: A replay of Jan 25, 2015, with some small changes» (Εκλογές: Μια επανάληψη της 25ης Ιανουαρίου 2015, με μερικές μικρές αλλαγές), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr
Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός βλέπει μια μικρή μείωση της κοινοβουλευτικής εξουσίας, αλλά χωρίς το ριζοσπαστικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπείται στη νέα Βουλή.
Η NBG Securities αναμένει μια γρήγορη επανάληψη των διαπραγματεύσεων που εκκρεμούν με τα θεσμικά όργανα (η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι στις 5 Οκτωβρίου 2015).
Στο πλαίσιο αυτό εκτιμά ότι η εμπροσθοβαρής υλοποίηση του τρίτου μνημονίου θα πρέπει να οδηγήσει σε προσωρινή επιβράδυνση (ύφεση) της οικονομίας, αλλά ο κίνδυνος της αγοράς θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Οι ξένοι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί στην ελληνική έκθεσή τους.

Επιλογές στο χρηματιστήριο...

Η NBG Securities συνεχίζει να ευνοεί τις μετοχές που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό, προσθέτοντας στη λίστα των μετοχών που προτιμά τη ΜΕΤΚΑ.
Επίσης, εκτιμά ότι οι μετοχές των FF Group, Aegean Airlines, Frigoglass, Motor Oil, Τιτάν, ΜΕΤΚΑ και Σαράντης θα υπεραποδώσουν σε σχέση με τις υπόλοιπες μετοχές, ενώ οι μετοχές του ΟΛΠ, του ΟΤΕ και της ΔΕΗ θα πρέπει να διαπραγματεύονται με καλύτερες επιδόσεις.
Στον αντίποδα, παραμένει πολύ προσεκτική στον τραπεζικό τομέα πριν από την ανακεφαλαίωση στο τέλος του έτους.

Τα εκλογικά γεγονότα ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μια ξεκάθαρη νίκη χθες (προβάδισμα 7,4% από τη Νέα Δημοκρατία) και θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού θα έχει μια άνετη πλειοψηφία (155 βουλευτές έναντι 162 στο προηγούμενο κοινοβούλιο), ωστόσο στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνονται βουλευτές που καταψήφισαν το Μνημόνιο.

Οι προκλήσεις της νέας κυβέρνησης ...

Μέχρι το τέλος του έτους, η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει:
α) Μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό (> 40% του σχεδίου δημοσιονομικής σύγκλισης),
β) Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
γ) Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας,
δ) Εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ,
ε) Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, και
στ) Την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού και του μακροπρόθεσμου
Η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης