Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής) στη Le Monde: Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το υπόδειγμα εξουσίας

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής) στη Le Monde: Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το υπόδειγμα εξουσίας
"Δεν εγκαταλείπουμε τις ευρωπαϊκές αξίες"
Με τίτλο «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το υπόδειγμα εξουσίας», η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.
Η κ. Δούρου μεταξύ άλλων σημειώνει ότι "ένα πολιτικό κόμμα οφείλει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το χειρότερο και το καλύτερο, αδιαμαρτύρητα, προσπαθώντας να κάνει ό,τι μπορεί για να υπερβεί τις δυσκολίες, και να βάλει τις βάσεις μιας εναλλακτικής λύσης".
Όπως αναφέρει, "πρέπει να επιμείνουμε στην εφαρμογή μίας πολιτικής που θα δώσει ώθηση στην οικονομία μας, με σεβασμό στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: δεν εγκαταλείπουμε τις ευρωπαϊκές αξίες, διεκδικούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές που άνοιξαν το δρόμο για τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, όπως την πρέσβευε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ.
Ακόμη, τονίζει πως "στόχος μας, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη στα ηνία της χώρας, είναι η καταπολέμηση με αποτελεσματικό τρόπο της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της σπατάλης του δημόσιου χρήματος.
Αυτός ο αγώνας κατά των χρόνιων παθογενειών της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα, είναι ζωτικός για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών".
Επιπλέον, η κ. Δούρου αναφέρει χαρακτηριστικά "επιχειρούμε να αλλάξουμε το υπόδειγμα άσκησης εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής.
Δεν είναι εύκολο.
Γιατί οι συνήθειες της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας, της αναποτελεσματικής διαχείρισης, δεν ξεριζώνονται εύκολα.
Ισχύουν επί δεκαετίες, υπό τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποιούσαν τη δημόσια διοίκηση ως προπύργιο για ψηφοθηρικούς λόγους.
Αλλά για εμάς, πρόκειται για ζωτικό στοίχημα, το οποίο θα κερδίσουμε ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης